automat szarpie

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
mewrik

automat szarpie

#1 Post autor: mewrik »

Witam panowie zaczyna mi szarpać automat a zimnym można powiedzieć ze jest ok choć idzie wyczuć lekkie szarpniecie z 3na 4 ale na ciepłym silniku się to dużo mocniejsze .Na tip-troniku jest wiele mniej ale tez jest wyczuwalne problem jest tylko z 3na 4
jest to chyba skrzynia F40 6 biegowa a silnik z19dt .
Czytając na innym forum wszystko wskazuje na padającą listwę zaworów .

Czy znacie jakiegoś dobrego mechanika z dolnego śląska lub Lubuskiego
Słyszałem ze jest jakiś szpeć z zielonej góry który nie zdziera kasy a robi dobrze i ma pojecie o tych skrzyniach ,jeśli ktoś jest w temacie proszę o namiary
Szymon78

#2 Post autor: Szymon78 »

Mechanik z Zielonej Góry: tel kont. 517803174... kontakt zaciągnięty z innych źródeł... bardzo dobre opinie
mewrik

#3 Post autor: mewrik »

dzięki już jest umówiony z nim wymiana płyty sterującej .
Ps nr do pana Kamila jest inny jeśli ktoś potrzebuje pisać to podam
Krisss95

#4 Post autor: Krisss95 »

mewrik pisze:dzięki już jest umówiony z nim wymiana płyty sterującej .
Możesz napisać, jaki jest koszt takiej wymiany ?
mewrik

#5 Post autor: mewrik »

Cześć i już po wszystkim po wizycie u pana Kamila z Zielonej Góry po rozebraniu auta okazało sie ze płyta sterująca miała już takie wżery w cylinderkach ze ni nadawała się do regeneracji < przyczyna długo jeździło się z szarpanie z 3 na 4 > Wiec koszt NOWEJ PŁYTY STERUJĄCEJ 3300zł do tego doszła naprawa kosza C1 szarpania przy przełączaniu na D .
Całość za skrzynie około 4400 . Ale problem z bani

Ps jeśli komuś zaczyna szarpać nie ma co czekać bo zawsze jest szansa zregenerować sterownik a nie czekać bo wtedy koszty są większe .Wymiana oleju nic nie daje u mnie po spuszczeniu oleju okazało się ze ktoś zalał inny olej chodziło chyba o gęstość w dniu kupna nic nie czułem auto kupiłem w Niemczech wiec i tam już kombinują , po roku na zagrzanym silniku szarpało jak cholera z 3 na 4 a zużycie cylinderków w sterowniku jak na moje oko było tragiczne

wiec nie czekać bo szkoda kasy

jeśli ktoś chce nr do p.Kamila to pisać na priv

pozdro
DjGuma

#6 Post autor: DjGuma »

Witam.

Mógłby ktoś podac aktualny numer do mechanika z Zielonej, mam kosz C1 do regeneracji :)
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#7 Post autor: Bodek »

DjGuma pisze:Witam.

Mógłby ktoś podac aktualny numer do mechanika z Zielonej, mam kosz C1 do regeneracji :)
mewrik pisze:dzięki już jest umówiony z nim wymiana płyty sterującej .
Napisz do użytkownika na PW i po kłopocie ;)
DjGuma

#8 Post autor: DjGuma »

W tym jest problem ze nie działa mi PW bo za krótko jestem na tym forum :)

Napisałem - czekam na odpowiedź - Bodek
Ostatnio zmieniony 07 sie 2013, 14:19 przez DjGuma, łącznie zmieniany 1 raz.
mewrik

#9 Post autor: mewrik »

wysłałem ;)
DjGuma

#10 Post autor: DjGuma »

Dzięki.
bart1as

#11 Post autor: bart1as »

Witam,
U mnie szarpie gdy zatrzymuję się lub ruszam, ogólnie jak tylko wciskam hamulec na 1 biegu. Dziwne, bo raz jedzie dobrze, a za chwilę szarpie, po czym znów dobrze. Mam też automat 1,9 150KM. Może ktoś pomoże? Właśnie kupiłem i trochę mnie to martwi.
mewrik

#12 Post autor: mewrik »

bart1as pisze:Witam,
U mnie szarpie gdy zatrzymuję się lub ruszam, ogólnie jak tylko wciskam hamulec na 1 biegu. Dziwne, bo raz jedzie dobrze, a za chwilę szarpie, po czym znów dobrze. Mam też automat 1,9 150KM. Może ktoś pomoże? Właśnie kupiłem i trochę mnie to martwi.

nie jestem pewien ale chyba pada ci kosz c1 albo już padł . lepiej umów się z kimś dobrym od automatów bo im dłużnej jeździsz tym koszty naprawy rosną a samo się nie naprawi
marlon141

#13 Post autor: marlon141 »

Witam, ma ktoś aktualny numer do Pana Kamila z Zielonej Góry jezeli chodzi o skrzynie biegów? bo podobno ten 517....... jest nieaktualny. Prosze o wysłąnie na PW wraz z uwagami czy warto żebym nie trafił do kogos innego w Zielonej Górze. z Góry Dzięki i Pozdrawiam
Darkan81

#14 Post autor: Darkan81 »

Witajcie, mam opla Insignie ze słynną skrzynią AF40... potrzebuje kontakt do Kamila z Zielonej Góry. A jako że nowy na forum muszę czekać 3 dni żeby prv wysłać dlatego też na głównej stronie :) Wesprzyjcie!
bohdan125

#15 Post autor: bohdan125 »

jaki jest aktualny num do pana Kamila
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”