Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hej. mam takie dziwne objawy dot. silnika. czasem jak dynamiczniej dodaje gazu słyszę takie wycie silnika przypominające odgłos turbiny ( a nie mam jej ) zasysania powietrza. nie jest to taki typowy dźwięk silnika tylko takie ..... nie wiem jak to określić. czy to może być objaw wydmuchiwania jakiejś uszczelki ? to pierwsze co mi przyszło do głowy.
hmm nie zwróciłem na to uwagi ale chyba jak jest włączona klima to częściej wyje ale nie wykluczam, że bez niej także jest taki objaw. a co klima ma ewentualnie do tego ?
Jak klima jest włączona to silnik dodatkowo napędza sprężarkę, która może czasem wydawać takie dziwne dźwięki. Moja tak właśnie ma, najgłośniej ją słychac przy ok 3 ts obrotów. Szykuję się na naprawę lub regenerację.
byłem dziś w zakładzie naprawiającym klimatyzacje i koleś orzekł że to sprężarka. koszt regenerowanej z wymianą 950 PLN... muszę to jeszcze zweryfikować ponieważ taki sam dźwięk silnik wydaje jak klima jest wyłączona ale włączony jest nawiew na szyby.
[ Dodano: Wto Cze 25, 2013 22:35 ]
a może ktoś mi poleci dobry zakład naprawiający klimatyzacje koło Pruszkowa?