Z tego, co zauważyłem to zbiera z około 5km tylko to też zależy, kto jakie ma anteny i to pewnie ich zasługa:) Ci, co odpowiadali byli oddaleni o około 2-3 km. Mieszkam koło Warszawy między obok dwóch głównych tras wlotowych 7 i 8. Pewnie jak bym jeździł zawodowo to takiej anteny bym nie założył. Na moje potrzeby w zupełności wystarcza. Wiem, co się dzieje na drodze i bez większego problemu dowiem się tego, czego chce:) Wyszedłem z założenia ze 80% ludzi ma duże anteny z lepszym zasięgiem:) Jedyny minus tej anteny to taki ze nie ma wzmacniacza FM. Przy zakupie warto się w to zaopatrzyć. Fale będą odbierać, ale przy dłuższych trasach może być problem z odbieraniem. Jak bym miał wyższy garaż to pewnie myślałbym o innej znacznie dłużej.
Sugerowałem się też tym, że troszkę samochód będzie podróżował po EU a tam nie wszędzie można używać CB. Tak to nie będzie się też rzucać o oczy, że jest.
[ Dodano: Pon Lip 15, 2013 22:48 ]
Wczoraj padł mi jeszcze akumulator
Zakupiony VARTA Silver Dynamic 74Ah E38. Auto cyka aż miło
Mam nadzieje że to już koniec niespodzianek.
[ Dodano: Wto Sie 06, 2013 22:40 ]
No to pierwsza trasa wakacyjna pokonana:) Chorwacja kolejny rok z rzędu zdobyta i kolejne 3500 km dobite:) Auto pokonało trasę bez problemów. Po zmianie skrzyni widać efekty w spalaniu.
Przy 5 osobach i aucie załadowanym na full norma spalania według kompa 7,6 L łącznie ze zwiedzaniem, podjazdami pod górki itp. W drodze do Chorwacji na trasie Wawa-Zagrzeb auto miało średnią 6,9 L/100 i pobiło mój dotychczasowy rekord 420km ( 2 osoby na pusto do 90km/h) na jednym zbiorniku LPG. Nowy rekord to 440 km przy nowej skrzyni, full załadowaniu i prędkości przelotowej około 120-130 km/h
Wynikami auta jestem bardzo pozytywnie zaskoczony zwłaszcza że we wrześniu wyruszam nim w podróż poślubną do Włoch i do pokonania będzie około 6-7 tyś km.
Drugą fotkę przegapiłem i zrobiłem jak już kawałek przejechałem, co widać po różnicy na zegarku. W rzeczywistości było 269 litrów.