Witam
Zafira 1.9 CDTI DT
Miałem uszkodzony EGR (ECN4005A), wymieniłem na nowy, samochód zachowuje się normalnie, ale dalej świeci się check engine (żółty silniczek).
Muszę podjechać do ASO na skasowanie błędu?
Powinno po wymianie samo zgasnąć? uszkodzony nowy EGR.
Zgaśnie po kilkunastu uruchomieniach samochodu?
Miał ktoś z tym doświadczenia.
Za wszelkie info serdeczne dzięki.
Pozdrawiam
Mariusz
Nowy EGR dalej CHECK
-
nynek11
-
nukwa
Po ok 12 uruchomieniach check engine zgasł sam bez interwencji z zewnątrz.pablo33 pisze:nie kilka, tylko kilkanascie odpalen.....i to dotyczy z reguły drobnych błędów....także nie wiem, czy tu się samo skasuje....bo tryb awaryjny to powazny błąd.nynek11 pisze:Po paru odpaleniach powinien się sam skasować.
Silnik pracował normalnie, EGR zablokował się w pozycji zamknietej.
Dzięki za info.
Pozdrawiam
Mariusz
-
mewrik
Witam podpinam sie do tematu by nie tworzyć nowego poszarpuje mi na lekkim gazie tzn 1700 obr i przy dodawaniu gazu czuć 1-2 szarpnięcia wymieniłem filtry powietrza -paliwa <były w stanie tragicznym >ale problem jest dalej od myślę ze to erg raz juz go czyściłem profilaktycznie i dawałem zaślepkę z 3 dziurkami no com nie pokazuje żadnych błędów mam pytanie czy w tez w silnikach Z19TD macie okopcone egr na zewnątrz czy mój jest nie szczelny ???
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Nie mam żadnej zaślepki, a egr jest czysty na zewnątrz.mewrik pisze:Witam podpinam sie do tematu by nie tworzyć nowego poszarpuje mi na lekkim gazie tzn 1700 obr i przy dodawaniu gazu czuć 1-2 szarpnięcia wymieniłem filtry powietrza -paliwa <były w stanie tragicznym >ale problem jest dalej od myślę ze to erg raz juz go czyściłem profilaktycznie i dawałem zaślepkę z 3 dziurkami no com nie pokazuje żadnych błędów mam pytanie czy w tez w silnikach Z19TD macie okopcone egr na zewnątrz czy mój jest nie szczelny ???
Mam 179tys - czyszczony był 2 razy - działa
-
mewrik