i teraz można wybijać rytm muzyczki butami o podłogę ciesząc się jednostajną jazdą
[A] - GOTI - 2.0 DTI 16V 101KM Comfort, 2001
-
chabretti
-
GOTI
Montaż siłowników maski
Jako, że standardowy "pręt" jest czasem denerwujący postanowiłem zamontować siłowniki.
Dedykowanych do ZA nie ma, ale idealnie pasują siłowniki z AG z blaszkami kątowymi.
Cena nie jest ogromna, a sam montaż banalny.
Kilka fotek:

Koszt operacji: 59PLN + przesyłka
Czas operacji: 20-25min (musiałem jedną blaszke kątową troche rozwiercić oraz dokupić podkładki - oryginalne miały za duży otwór)
Po operacji: widok i funkcjonalność bezcenna
Polecam
Jako, że standardowy "pręt" jest czasem denerwujący postanowiłem zamontować siłowniki.
Dedykowanych do ZA nie ma, ale idealnie pasują siłowniki z AG z blaszkami kątowymi.
Cena nie jest ogromna, a sam montaż banalny.
Kilka fotek:

Koszt operacji: 59PLN + przesyłka
Czas operacji: 20-25min (musiałem jedną blaszke kątową troche rozwiercić oraz dokupić podkładki - oryginalne miały za duży otwór)
Po operacji: widok i funkcjonalność bezcenna
Polecam
Ostatnio zmieniony 14 cze 2015, 11:15 przez GOTI, łącznie zmieniany 2 razy.
-
pablo2374
-
GOTI
Z przyzwyczajeniem sie do siłowników to z pewnością nie będzie problem.Bodek pisze:Fajna rzecz, tylko trzeba się do niej przyzwyczaić, nawyk podpierania maski zostaje
Jedyny problem to przyzwyczaić sie że maska otwiera sie nieco niżej niż oryginalnie - jakieś 5cm, ale już poczułem tą różnice na głowie
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Mozesz podniesc wyzej i dolne mocowanie zrobic na miejscu gumowego odboju ale wtedy trzeba robic to w dwie osoby bo trzeba recznie naciagnac silownik ;)Powinien sie zmiescicJedyny problem to przyzwyczaić sie że maska otwiera sie nieco niżej niż oryginalnie - jakieś 5cm, ale już poczułem tą różnice na głowie
[ Dodano: Nie Wrz 08, 2013 20:47 ]
Bodku przy zamykaniu i tak maske trzymac trzeba wiec sjlowniki nic nie zmieniajaBodek pisze:no i trzeba uważać przy zamykaniu - żeby palce nie zostały
[ Dodano: Nie Wrz 08, 2013 21:17 ]
Temat silownikow byl juz sprawdzony wczesniejfajnie,że sprawdziłeś. teraz możemy kupować
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=15
[ Dodano: Nie Wrz 08, 2013 21:21 ]
A beda pasowac do ZB ?Wojti pisze:He he też już kupiłem małe a cieszy
-
GOTI
-
miodzik
-
GOTI
Jak będzie okazja na SPOTkanie to czemu niemiodzik pisze:A tymi głośnikami co zamontowałeś wcześniej chętnie sam bym posłuchał muzyki na jakimś spotkaniu
Ale zauważyłem że masz zmienione na fioletowe podświetlenie wyświetlacza. Sam zmieniałeś?
Jeszcze czas na zmiane przodu (PB S-6C), ale póki co oryginalne jeszcze grają dobrze.
Co do zmiany podświetlenia to jest to tylko "złudzenie optyczne"
Tak jak napisałem fotki zrobione na szybko, a aparat w tel. nie należy do najlepszych.
Mam standardowe bursztynowe podświetlenie i dlatego też takie radio
-
GOTI
Wymiana głośników z przodu
Wymieniłem dzisiaj głośniki z przodu, bo seryjne papierzaki nie dawały sobie rady
Zakupiłem zestaw u-Dimension El Comp 6 - poprawa dźwięku jest nie do opisania
Miał być PowerBass S-6C do kompletu, ale o wiele słabiej wypadają przy u-Dimension
Wydaje sie skromny z wyglądu, ale to tylko złudzenie
Żeby było szybciej pomagał mi Maciek (maxiok)
Dodatkowo nie tak dawno aktywowałem komputer pokładowy
Wymieniłem dzisiaj głośniki z przodu, bo seryjne papierzaki nie dawały sobie rady
Zakupiłem zestaw u-Dimension El Comp 6 - poprawa dźwięku jest nie do opisania
Miał być PowerBass S-6C do kompletu, ale o wiele słabiej wypadają przy u-Dimension
Wydaje sie skromny z wyglądu, ale to tylko złudzenie
Żeby było szybciej pomagał mi Maciek (maxiok)
Dodatkowo nie tak dawno aktywowałem komputer pokładowy