Zafira OPC

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
mikielo3
Świeżak
Model:

Zafira OPC

#1 Post autor: mikielo3 »

Obrazek

Witam!
Mam zamiar kupić Opla Zafirę OPC. Już upatrzyłem sobie jeden egzemplarz. Co możecie o nim powiedzieć?
http://allegro.pl/opel-zafira-opc-2001- ... 05855.html

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#2 Post autor: miodzik »

Brawo Michał! :)

Poradziłeś sobie :piwo:

Poproś sprzedawcę o VIN do rozkodowania. Dowiesz się czy coś po drodze nie zginęło (aluski najczęściej). Samo auto wygląda bardzo ładnie, cena nawet nie wygórowana jak na rocznik i wyposażenie. Na Twoim miejscu będąc poważnie zainteresowanym wziąłbym kogoś do oględzin z miernikiem lakieru, sprawdzenia zawieszenia a najlepiej podjechania na dokładne przetrzepanie do ASO. Lepiej stracić 200 zł na dokładny przegląd niż władować się na minę.

Dobrą Zafirkę nie jest łatwo znaleźć. Ja swojej szukałem 4 miesiące i to dość intensywnie.

Pierwsze porównanie zawsze możesz robić po elementach zużycia wnętrza. Tu kierownica wygląda na bardzo zadbaną. Zwróć też uwagę na zużycie gum na pedałach sprzęgła i hamulca. Dla porównania zobacz jak wyglądają moje (moja Zafira). Do tego dochodzi gałka zmiany biegów, siedzisko kierowcy czy nie jest wygniecione za bardzo.

Na pierwszy rzut oka to tyle ;)
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#3 Post autor: Bodek »

Może nie do końca na temat, ale:

najbardziej podoba mi się zapis:

jeden właściciel od 2003roku (1944 rok ur)

szkoda, że nie dopisał, że jeździł tylko po mleko :lol: autem z kucykami na poziomie 200KM

myślałem, że już takich "kitów" nie wciskają, ale widocznie się mylę :>
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
damian9009
Przeglądacz
Model:

#4 Post autor: damian9009 »

Moje uwagi na temat samochodu mimo tego iż wielkim znawcą nie jestem ale tyle ile się naszukałem swego samochodu to trochę się obeznałem "co i jak" więc tak
cena co do wyposażenia samochodu przebiegu i w takim kolorze! moim zdaniem zdecydowanie za niska dorzuć jeszcze z 2500-3000 i wtedy wydaje mi się że będziesz mógł spać spokojniej:)
na zdjęciu widać że miał ściąganą z przodu zaślepkę od holu nie musi to oznaczać nic poważnego ale lepiej być czujnym :) no i ten opis faktycznie wydaje się bardzo nierealny
chyba że auto było zarejestrowane na dziadka a poruszał się nim o 50lat młodszy wnuczek :zolta:
Powodzenia w poszukiwaniach.
„Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś LASKE czy ŁASKĘ!”

prof. Jerzy Bralczyk

mikielo3
Świeżak
Model:

#5 Post autor: mikielo3 »

Przeglądając allegro zastanawiam się, jak to jest możliwe, że połowa Zafir OPC jest ze Szwajcarii. A jak chcę zapytać o inny egzemplarz to muszę zakładać nowy temat czy mogę tutaj?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#6 Post autor: Bodek »

mikielo3 pisze:.......A jak chcę zapytać o inny egzemplarz to muszę zakładać nowy temat czy mogę tutaj?
Poczytaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1838

zakładasz nowy temat.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Type_M

#7 Post autor: Type_M »

Jeszcze na szybko:
- nakładki na pedały seryjnie aluminiowe a tu zwykła guma
- grzanie stołków najczęściej było w skórzanej tapicerce i nie mam wiedzy czy zawsze, ale warto sprawdzić czy grzeją bo może tylko guziki zostały (oglądałem taki przypadek ;) ) ...
- poniżej prawego tylnego zamka na zdjęciu z otwartymi drzwiami też coś przy uszczelce jakaś deformacja albo ruda wyłazi

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#8 Post autor: cns80 »

miodzik pisze:Pierwsze porównanie zawsze możesz robić po elementach zużycia wnętrza. Tu kierownica wygląda na bardzo zadbaną. Zwróć też uwagę na zużycie gum na pedałach sprzęgła i hamulca. Dla porównania zobacz jak wyglądają moje (moja Zafira). Do tego dochodzi gałka zmiany biegów, siedzisko kierowcy czy nie jest wygniecione za bardzo.
Handlarze o tym wiedzą, a to kosztuje grosze ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#9 Post autor: Tunio999 »

Sprzedaż zakończona - archiwum
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”