Warczy na 3 i 4 biegu? co to może być?
-
studi78
Warczy na 3 i 4 biegu? co to może być?
Wim serdecznie. Przeglądam tematy forum ale nie mogę zlokalizować problemu z buczeniem, warczeniem .Może pomożecie Panowie/Panie.
Problem jest tego typu, że na 3 lub 4 biegu po puszczeniu gazu, słychać dziwny warkot. Jest to zazwyczaj przy prędkości 50-70km/h. Jak samochód zwalnia. Po wciśnięciu sprzęgła nie słychać, wrzucając na luz nic również nie słychać. Przy przyspieszaniu również nie słychać. Tylko przy puszczeniu gazu i tzw .hamowaniu silnikiem. Wcześniej takich objawów nie było.
Dwumas wymieniałem rok temu.
Co to może być, bo nie mogę zdiagnozować problemu oraz 2 mechaników nie wie od czego to może być.
Sprzęgło chodzi płynnie na luzie i na wciśniętym sprzęgle na postoju nic nie słychać, cisza..
Tylko w trakcie jazdy.
Dziękuję za pomoc.
Problem jest tego typu, że na 3 lub 4 biegu po puszczeniu gazu, słychać dziwny warkot. Jest to zazwyczaj przy prędkości 50-70km/h. Jak samochód zwalnia. Po wciśnięciu sprzęgła nie słychać, wrzucając na luz nic również nie słychać. Przy przyspieszaniu również nie słychać. Tylko przy puszczeniu gazu i tzw .hamowaniu silnikiem. Wcześniej takich objawów nie było.
Dwumas wymieniałem rok temu.
Co to może być, bo nie mogę zdiagnozować problemu oraz 2 mechaników nie wie od czego to może być.
Sprzęgło chodzi płynnie na luzie i na wciśniętym sprzęgle na postoju nic nie słychać, cisza..
Tylko w trakcie jazdy.
Dziękuję za pomoc.
-
studi78
- rafi7404
- Mieszkaniec
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Też skłaniam się w kierunku skrzyni biegów. Poczytaj na forum. Sprawa była poruszana i jeśli jest to rzeczywiście skrzynia to według kolegów z forum ZKP trzeba zająć się tym szybko bo taka awaria może prowadzić do poważnych uszkodzeń i kosztownej naprawy. 
Ostatnio zmieniony 13 lut 2014, 19:15 przez rafi7404, łącznie zmieniany 1 raz.
-
studi78
-
MPeter