Opel Zafira A OPC 2.0 TURBO 200KM RECARO ALU
Moderator: Tunio999
Tak miodzik, masz rację, zapoznałem się z tym też - jednak miałem na myśli zróżnicowanie OPC A od B. Faktycznie jest odpicowana podejrzewam, że nie jeden już ją oglądał jednak nie jestem napalony bo to zły doradca. Również masz rację, że szkoda byłoby ją puścić. Mój brat kupując swoją OPC mówił mi, że zdjęcia jego auta też były ,,ładne" a autem jeździ po dziś dzień. Powiem nawet, że te popierdółki handlarzyny którzy ją mają już mnie trochę zniechęcili do auta swoją postawą i podejściem do klienta z gotówką - a nadto miałem kilka godzin temu obiecany VIN. Do chwili obecnej na obietnicach zostało. Czekam dalej.miodzik pisze:6 biegowa skrzynia w ZB wystepuje nie tylko w Opc ale tez np we wzmocnionej wersji 1.9 CDTi 150 Km.
Szkoda, że nikogo nie ma z Nas kto zerknąłby na auto w Radomiu. Maciek od razu zastrzegł, że do komisów w Radomiu nie jeździ. Po rozmowie z tymi łorcykami już wiem dlaczego nie chce tam zajechać...
Ja mam w jedną stronę 264...
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 20:00 przez piotrek_1980, łącznie zmieniany 1 raz.
- lawless
- Zafiromaniak
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z1.8XER
Hehe tez ten kanał oglądałem przed zakipem zosiRobert LTM0154 pisze:nie wrzucam przecież są ludzie i aparaty jak to w życiu coś fajnego dorzucę koleś mocny... https://www.youtube.com/watch?v=uah7J6L ... Rp&index=5
i wszystko w tym temacie
Myśl samodzielnie!
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- lawless
- Zafiromaniak
Nie wiem czy sie pomyliłem ale go Gorzowa masz chyba ok 600 moze zadzwoń do forumowego Anrzeja może cos cie zainteresuje kto wiepiotrek_1980 pisze:Szkoda, że nikogo nie ma z Nas kto zerknąłby na auto w Radomiu. Maciek od razu zastrzegł, że do komisów w Radomiu nie jeździ. Po rozmowie z tymi łorcykami już wiem dlaczego nie chce tam zajechać...
To tylko tak luźna propozycja
Pozdrawiam !!
Myśl samodzielnie!
- lawless
- Zafiromaniak
No fakt nie zawsze moze mieć to co cie interesuje ale może warto napisać chociaż na pw bo moze coś bedzie miał kto wie No ale to już nie moja sprawa jak to rozegraszpiotrek_1980 pisze:Czytałem o Andrzeju. Patrzyłem na Andrzeja stronę przy otomoto. Jednak Andrzej nie ma tego, co ja chcę... .lawless pisze:moze zadzwoń do forumowego Anrzeja może cos cie zainteresuje kto wie
Pozdrawiam !!
Pozdrwiam !!
Myśl samodzielnie!
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
występuje w:miodzik pisze:6 biegowa skrzynia w ZB wystepuje nie tylko w Opc ale tez np we wzmocnionej wersji 1.9 CDTi 150 Km. .......
Z19DTL, Z19DT i Z19DTH - w CDTI - skrzynia manualna M32
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Z drugiej jednak strony z własnego doświadczenia wiem, że bardzo fajnie czasem, ale zaznaczam, że czasem, można wyłapać od takich gamoni na prawdę fajną sztukę. Naturalnie trzeba wiedzieć czego się szuka. Jeżeli auto nie jest walone, z przebijanymi numerami, czy ukrytymi niespodziankami i wiesz dokładnie na co zwrócić uwagę, można w drugą stronę tak zakręcić handlarza nie mającego pojęcia o tym co sprzedaje, że będzie skłonny zjechać na prawdę ładnie z ceny..Wojti pisze:Podaruj sobie takich handlarzy szkoda czasu i nerwów
Mam na myśli szukając auta dla siebie kiedy znaleźliśmy z chłopakami mały defekt auta przy kupnie Zafiry zjechaliśmy z ceny dokładnie o 1.500 zł, gdzie na dzień dobry handlarz nam powiedział, że max (!!!!) 100 zł opuści. Dokładnie z 14.900 na 13.400.
Długo by opisywać co i jak, ale przy pokazaniu handlarzowi, że kupił felerny samochód itd i po cichu powiedzieliśmy - słuchaj, ja wiem, że on (nasz kolega kupujący) ma upatrzone jeszcze takie jedno auto, ale to mu się podoba. Jak zjedziesz z ceny to ja go namówię na kupno. Ale umowa między nami - Ty mu sprzedajesz za 14.400 (500 na rzekomą naprawę) i 1000 zł dla nas za namówienie go na kupno... i wiecie co? Przeszło.. Kupiliśmy Zafirę za 14.400 i dostaliśmy 1000 zł jeszcze przed podpisaniem umowy Wynik - auto kupione za 13.400
Co prawda idąc handlarzowi na rękę pozwoliliśmy mu napisać na umowie 13.000. Naprawa defektu (elektroniki) kosztowała 150 zł....
Oczywiście kumpel doskonale wiedział o naszej "transakcji" i później zrobił nam porządnego grilla
W każdym razie można...
Szukając ze świadomością motoryzacyjną można od takich leszczy wyłapać świetne auto bazowe, z którego po drobnych naprawach, korektach (NIE LICZNIKA!!!) można sobie stworzyć świetny samochód.
Coś jak z komputerami. Kupujesz stacjonarnego golasa w wersji podstawowej, ale po dołożeniu dobrej karty graficznej, więcej Ramu czy czegoś co Ci trzeba okazuje się że masz raptem maszynę o trzy klasy lepszą, za którą trzeb aby dać przy zakupie z 2 tys więcej. Można? Można! Tylko trzeba mieć wiedzę, albo mieć kogoś zaufanego, kto ją ma.
- _tosiek_
- Przeglądacz
- Imię: Tosiek
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
No generalnie: wszystkie diesle ZB są ze skrzyniami 6-biegowymi.Bodek pisze:występuje w:miodzik pisze:6 biegowa skrzynia w ZB wystepuje nie tylko w Opc ale tez np we wzmocnionej wersji 1.9 CDTi 150 Km. .......
Z19DTL, Z19DT i Z19DTH - w CDTI - skrzynia manualna M32
Brałem pod uwagę silnik 1.9 - Bodek
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 19:56 przez _tosiek_, łącznie zmieniany 1 raz.