Zakup Zafiry do 20 tys. PLN

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#61 Post autor: cns80 »

Powiedz mi jeszcze że to wszystko za 20 tys to się położę ze śmiechu ;)
Obrazek

organista15

#62 Post autor: organista15 »

Same auto kosztuje podobno 22 tys i teraz muszę pewnie doliczyć jakieś 2 tyś na koszty rejestracji czyli tłumaczenie, podatki akcyza itp.

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#63 Post autor: cns80 »

No i leżę :)
Z tym przebiegiem w tym roczniku za te pieniądze i nie walone, nie topione... widzę że Fundacja Wsparcia dla Biednych Polaków nadal działa i każdemu dopłaca tysiąc euro do samochodu :P
Obrazek

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#64 Post autor: SD72 »

Naprawde takich znajomych to :calus: gdziekolwiek by chcieli :piwo:

Mam nadzieje ze bedziez zadowolony ;)
bazyliszek72

organista15

#65 Post autor: organista15 »

Tak się sam zastanawiam czego się spodziewać. Niedługo pojadę obejrzeć to auto.

Ps. Jeszcze nie kupiłem tego auta, narazie muszę je obejrzeć ;) bo po poście bazyliszka wydaje mi się jakby niektórzy myśleli, że auto już kupiłem :P

organista15

#66 Post autor: organista15 »

Oglądałem tą zafirę. Ten full wypas okazał się nie takim zupełnym wypasem. Wyposażenie to abs,esp kontrola trakcji, dwie elektryczne szyby i lusterka, sprawna klima, dużo poduszek powietrznych, komputer pokazujący spalanie bez navi monochromatyczny. Szkoda, że nie ma świateł przeciw mgielnych i kolorowego wyświetlacza. Ile może kosztować montaż oryginalnych lamp anty mgielnych?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#67 Post autor: Bodek »

organista15 pisze:.......Ile może kosztować montaż oryginalnych lamp anty mgielnych?
a o co Ci te lampy - można założyć Ledy ;)
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

organista15

#68 Post autor: organista15 »

Ledy są lepsze jak oryginalnie? Ile kosztują?

organista15

#69 Post autor: organista15 »

Jakby to powiedzieć. Kupiłem to auto ;) . Auto sprawdziliśmy miernikiem lakieru, który wskazuje, że auto nie tłuczone, podwozie ok. W prowadzeniu nic nie stuka, nic nie puka, auto prowadzi się ok. Silnik ładnie pali za pierwszego i nie kopci na niebiesko czy nie dymi. Sprzęgła dwumasowego wcale nie słychać. Klimatyzacja sprawna, po ogólnym zużyciu wnętrza przebieg 140 tyś może się i zgadzać. Auto zostało sprowadzone do Polski z Belgii (wcześniej mi się pomyliło i napisałem chyba, że jest z niemiec) jako auto uszkodzone z niedziałającym wspomaganiem. Awaria okazała się bardzo prosta do usunięcia. Niestety nie ma takiego wyposażenia jakie bym chciał, ale chociaż domontuje sobie parktronic i światła mgłowe. Ja byłem w pierwszej kolejności klientem bo już też kilka osób było na nią chętnych. Niestety auto będę miał dopiero w tygodniu na podwórku bo trzeba zrobić tablice i opłacić oc a wiadomo urzędy w weekend są zamknięte. Cena auta to 22 750zł. Jeśli wg. zapewnień znajomego auto będzie długo i dobrze jeździło to trafiłem na prawdziwą okazję, których mało. Co ważne jak mówił znajomy te auto widziałem jak on to mówił przed odpicowaniem na handel. Powiedział, że teraz mi auto wypierze bo w środku trochę jest brudne i podstawi pod dom. Jak będę miał auto na podwórku to zrobię temat w dziale moje auto.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#70 Post autor: miodzik »

No to czekam na prezentację. Wersja Enjoy z Vinu prezentuje się całkiem przyzwoicie ;)
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

organista15

#71 Post autor: organista15 »

Będzie prezentacja, będzie :D .

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#72 Post autor: Andrzej2503 »

A kupiles na lipną umowe czy prawdziwą? Z belgii jest duzo aut z nie opłaconym vat.
sklepik z Zafirami B i C

organista15

#73 Post autor: organista15 »

Umowę będziemy pisać w tygodniu. Dla mnie jaka to jest umowa to nie ma chyba znaczenia. Znajomy mnie nie oszuka, ale wspominał coś, że musi podatek opłacić.

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#74 Post autor: Andrzej2503 »

A znajomy sprzedał Ci ją jako 120 konną? Bo mi coś się zdaje że to DTL.
sklepik z Zafirami B i C

organista15

#75 Post autor: organista15 »

Tak, to 120 konna. Miodzik mi rozkodował vin i by się zgadzało chyba, że się może pomylił?

Zablokowany

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”