Mapy Navteq do nawigacji Opel
Moderator: Sebu$
Witam
W dniu dzisiejszym udało mi się wgrać polskie menu, natomiast nie mogę w żaden sposób skłonić do tego, żeby nawigacja przemówiła do mnie w polskim języku.
Czy jest jakaś sekwencja, która u kogoś się sprawdziła?
Gdzieś znalazłem info, że potrzeba najpierw wejść w język duński, a później powinien się pojawić i polski, ale niestety tak się nie stało.
Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami na ten temat.
W dniu dzisiejszym udało mi się wgrać polskie menu, natomiast nie mogę w żaden sposób skłonić do tego, żeby nawigacja przemówiła do mnie w polskim języku.
Gdzieś znalazłem info, że potrzeba najpierw wejść w język duński, a później powinien się pojawić i polski, ale niestety tak się nie stało.
-
- Zafiromaniak
- Model:
U źródeł, czyli na "projektnavi" jest film co trza zrobić! Pokrótce, wybierasz z menu język "niemiecki" jak poprosi o płytę, ładujesz tą z polską nakładką, czekasz aż proces aktualizacji zakończy się, następnie z menu wybierasz "angielski" i wychodzisz z menu.ewemar pisze:Witam
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
to może napisz coś więcej (co i jak po kolei było robione) i wrzuć screen z testmode z wersją oprogramowaniaewemar pisze:Słuchajcie dzięki wszyscy za uwagi i sugestie. Udało się, jest polska nawigacja i polski bardzo kobiecy lektor:)
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam
Sorrki, że dopiero teraz, ale byłem trochę zajęty.
Przejdę więc do sedna, jak, czym i co po kolei.
Wersja softu to na CD70:
HW:D3.50//17.03.2008
SW:23.09.2004/0//cd59-/00050
Pliki, których używałem pobrałem stąd (mapy + lektor działają wyśmienicie:
http://chomikuj.pl/logger5/NAVI
Jeślic chodzi o lektora to najpierw zmieniłem język na niemiecki, następnie płytka z uaktualnieniem softu zawierająca lektora (troche to potrwało około 5-10min). Po uaktalnieniu system sie zrestartuje i nie zmieniamy już języka (nie wchodzimy w opcje językowe), z automatu język wczyta się jako polski i lektor przemówi do nas kobiecym głosem.
To tyle i język menu i lektor są już po polsku. Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy przyczynili się do tego.
Czekam z niecierpliwością na aktualizację map 2014/2015.
Sorrki, że dopiero teraz, ale byłem trochę zajęty.
Przejdę więc do sedna, jak, czym i co po kolei.
Wersja softu to na CD70:
HW:D3.50//17.03.2008
Pliki, których używałem pobrałem stąd (mapy + lektor działają wyśmienicie:
http://chomikuj.pl/logger5/NAVI
Jeślic chodzi o lektora to najpierw zmieniłem język na niemiecki, następnie płytka z uaktualnieniem softu zawierająca lektora (troche to potrwało około 5-10min). Po uaktalnieniu system sie zrestartuje i nie zmieniamy już języka (nie wchodzimy w opcje językowe), z automatu język wczyta się jako polski i lektor przemówi do nas kobiecym głosem.
To tyle i język menu i lektor są już po polsku. Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy przyczynili się do tego.
Czekam z niecierpliwością na aktualizację map 2014/2015.
- rafi7404
- Mieszkaniec
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Marcinie jak pamiętasz w mojej Zośce tak właśnie było.Flora pisze:Podjąłem swego czasu taką próbę i nic się nie stało. Po włożeniu płyty na wyświetlaczu pojawia się na chwilę komunikat SW-CD i napęd wysuwa płytę. Zupełnie jakby aktualizacja została zablokowana.
Może spróbujemy jeszcze raz według wskazówek ewemar ?
poczytałam watek (połowy nie rozumiem ) , sciagnelam z linka na chomiku pliki do mapy...i nie mogę ich nagrac na cd.... jestem laikiem komputerowym i boję się że coś w końcu w tym aucie zepsuję wiec chyba pojde na łatwiznę - czy to co tu znalazłam to jest właśnie to: http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... match=s0-1
jeśli tak to tam piszą że można to instalować w nawigacji do 2008r. moja zośka jest z 2009 - czyli już nie zadziała?
ogłaszają się tam też "firmy" które mogą coś takiego zainstalować - warto się do nich zgłosić?
jeśli tak to tam piszą że można to instalować w nawigacji do 2008r. moja zośka jest z 2009 - czyli już nie zadziała?
ogłaszają się tam też "firmy" które mogą coś takiego zainstalować - warto się do nich zgłosić?
-
- Zafiromaniak
- Model:
Tak tak! Perfidne złodzieje, hieny szkaradne ale nic na to nie poradzimy! Taki naród niestety! Aby ukrócić proceder hienom to trza by darmowo przesyłać plik z spolszczeniem!nynek11 pisze:To są jednym slowem złodzieje bo korzystają z tłumaczenia Wolka.
Ale do tego trzeba mieć zgodę Wołka, żeby było sprawiedliwie.
Witam!
mam ten sam soft co ewemar i niestety wyskakuje mi po włożeniu płyty komunikat SW-CD i wyrzuca płytę, nic nie mogę zrobić, czy mam jakąś szanse na wgranie polskiego menu czy mam dać sobie spokój. może ewemar coś więcej napisze:) .
moja Wersja softu to na CD70:
HW:D3.50//14.03.2008
mam ten sam soft co ewemar i niestety wyskakuje mi po włożeniu płyty komunikat SW-CD i wyrzuca płytę, nic nie mogę zrobić, czy mam jakąś szanse na wgranie polskiego menu czy mam dać sobie spokój. może ewemar coś więcej napisze:) .
moja Wersja softu to na CD70:
HW:D3.50//14.03.2008