Za sugestią forumowego kolegi pozwolę sobie wrzucić kilka fotek dotyczących dodłubania się do centralki, dla tych co nie wiedzą gdzie szukać, a wiec śpieszę z pomocą
Zrobiłem parę fotek bo łatwiej będzie opisać i szybciej ogarnąć co i jak
!!!!Pamiętaj żeby odłączyć aku przed całą zabawą!!!!!!
Fot1:
Centralka znajduję sie pod schowkiem po prawiej stronie od pasażera, zielony prostokąt wskazuje jej położenie. Trzeba zdjać próg (czerwony prostokąt) który podzielony jest na dwie części.
Fot2:
Żółte krzyzyki pokazuja miejsca zatrzasków, Najlepiej podważać między zatrzaskami. Najpierw jednak musimy zdjąć tylną cześć progu bo nachodzi ona na przednią, pokazane na kolejnych fotkach
Fot3:
Wyciągamy lub podważamy gumę bo zdarza się że ta z racji wieku potrafi się przykleić i odkręcamy dwie śrubki typu Torx.
Fot4:
Tak wygląda zatrzask tylnej części progu.
Fot5:
Miejsce zatrzasku i jak widać tylna część nachodzi na przednią. Zielona strzałka pokazuje w którym miejscu najlepiej podważyć plastik, wpychamy wkrętak najlepiej długi między uszczelkę a plastik i podważamy.
Fot6:
Tutaj zaznaczyłem lokację zatrzasku nr 3 nie pamiętam dokładnie w którym miejscu stąd ta klamra ale spokojnie można w tym miejscu podważać z tego względu że plastik jest mocno zagiety wiec łatwo wyskoczy.
Co do samej centralki to najlepiej kupić z pilotem i najlepiej żeby obudowa była taka sama jak Twojej bo było kilka rodzajów min: Bosch (GM), Delphi, VDO
Fot 7:
Tutaj na zdjęciu centralka taka jak moja wystarczy zdjąć pokrywkę odginając delikatnie zapinki, wyjąć bebechy odpiąc wtyczki, wsadzić "nową" elektrownię, podpiąć wtyczki wsadzić na swoje miejsce.
Po skończonej robocie
Pozdro
Mateusz