A spróbuj kliknąć po tym twoim "pik" 2 razy jak myszką w kompie. U mnie tak jest. Ja najczęściej liczę do 10 i klikam 2 razy bo czasami nawet tego "pik" nie ma.MARK-62 pisze:Witam a jak test mode nie działa to trzeba go uaktywnić np.op-com?
Bo u mnie w ZB nie działa słychać pik i nic nie wyświetla.
[FAQ]Tryb serwisowy (test mode)
włączanie / wyłaczanie test mode:
na głównym ekranie, niezależnie czy BC czy navi czy radio przyciskamy i trzymamy wciśniene settings aż piknie, ok 10sek. po puszczeniu przycisku pojawi się menu settings (ustawiania czasu, itp)
przechodzimy przyciskiem BC w kółko: BC main, test mode 1, test mode 2,... BC main...
pytanie jaki masz ekran i jakie radio?
na głównym ekranie, niezależnie czy BC czy navi czy radio przyciskamy i trzymamy wciśniene settings aż piknie, ok 10sek. po puszczeniu przycisku pojawi się menu settings (ustawiania czasu, itp)
przechodzimy przyciskiem BC w kółko: BC main, test mode 1, test mode 2,... BC main...
pytanie jaki masz ekran i jakie radio?
-
- Bywalec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira B 1,9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Coś mi się wydaje, że nie do końca robisz czynności aby wejść w test mode. Jeszcze raz:MARK-62 pisze:Radio CD30 mp3 ekran BID.
W test mode wchodzę tak jak napisał Piotr po piknięciu i puszczeniu settings nic mi nie pokazuje.
Na włączonym silniku lub nie, wciskasz przycisk settings i trzymasz go aż usłyszysz kliknięcie. Trwa to ok 10 sek jak napisał kicaj. W związku z tym, że u mnie nie występuje zawsze kliknięcie to trzymam wciśnięty przycisk i licząc odmierzam ok 10 sek. Następnie puszczam przycisk settings i niezwłocznie przenoszę palec na przycisk BC, który klikam 2 razy bo po jednym nie ma u mnie reakcji na monitorze. Już jestem w trybie test mode. Kolejne zakładki przełączam klikając raz, drugi, trzeci itd ponownie przycisk BC. Tyle w temacie. Popróbuj i daj znać. Powodzenia
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
taktOmki pisze:Czasami na ostrych zakrętach dostaję komunikat o niskim poziomie płynu chłodzącego.
Czy jest jest to ostrzeżenie, które jest wrzucane do "store".
ps. poziom płynu jest prawidłowy
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
U mnie jest na ON, ale nie bardzo kojarzę gdzie jest czujnik fotelika dla dzieckatOmki pisze:Child Seat Detection (CSD) - ON czy OFF
Dzisiaj tak zwróciłem na to uwagę że mam status ON. Nie pamiętam jak było wcześniej.
Jaki status macie ustawiony i co to w ogóle daje ?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- tOmki
- Zafiromaniak
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NET
Z instrukcji wynika że czujnik jest montowany na przednim siedzeniu pasażera. Dodatkowa opcja to transponder w fotelu i zakup fotelika od opla z transponderem wtedy automatycznie zostaje wyłączona poduszka pasażera. Za co w takim razie odpowiada czujnik jeżeli nie ma tego transpondera.
I najlepsze pytanie czy jak jest na ON, to poduszka zadziała ?
ps. żadnych Błędów odnośnie poduszek opcom mi nie pokazuje.
ZB
ZC
ZC
- Bodek
- Zafiromaniak
pewnie jak jest fotelik z transponderem to jest na OFFtOmki pisze:Z instrukcji wynika że czujnik jest montowany na przednim siedzeniu pasażera. Dodatkowa opcja to transponder w fotelu i zakup fotelika od opla z transponderem wtedy automatycznie zostaje wyłączona poduszka pasażera. Za co w takim razie odpowiada czujnik jeżeli nie ma tego transpondera.
a tak w standardzie jest ON = czyli poduszka działa