CB Radio - posiadane/rekomendowane zestawy
Moderator: Sebu$
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
i nie słychać silnika i szumu przy 1.9 CDTIswfr pisze:Uniden 520xl
Sirio Turbo 1000 na relingu
Jest super
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Nie słychać. Z tym szumem to jakaś legenda albo źle przestrojone radia.Bodek pisze:i nie słychać silnika i szumu przy 1.9 CDTI
Mam to radio od 10 lat i nie chcę innego.
Bardziej szumiało w benzynowym Mistubishi, ale tam rozwiązałem problem - ciągnąc zasilanie bezpośrednio z akumulatora. W Zafirze - wtyczka do gniazda zapalniczki.
RF na 1/3. SQ na 0 (zero).
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mam takie samo radio i słychać jak dodaję gazuswfr pisze:Nie słychać. Z tym szumem to jakaś legenda albo źle przestrojone radia.Bodek pisze:i nie słychać silnika i szumu przy 1.9 CDTI
Bardziej szumiało w benzynowym Mistubishi, ale tam rozwiązałem problem - ciągnąc zasilanie bezpośrednio z akumulatora. W Zafirze - wtyczka do gniazda zapalniczki.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
pewnie winą tego jest zasilanie z zapalniczki... tez tak miałem i pomogło zasilanie prosto od akuBodek pisze:Mam takie samo radio i słychać jak dodaję gazuswfr pisze:Nie słychać. Z tym szumem to jakaś legenda albo źle przestrojone radia.Bodek pisze:i nie słychać silnika i szumu przy 1.9 CDTI
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Niestety mój stary poczciwy Alan 109 pada już zupełnie, a po diagnozie i wycenie naprawy na ok 100zł średnio się kalkuluje go reanimować.
Ponieważ mam ambitny plan na montaż radia w miejscu popielniczki (i już pewne kroki w tym kierunku poczyniłem), która to u mnie robi za śmietnik na papierki po cukierkach to muszę znaleźć i kupić radyjko zbliżone wymiarami (zwłaszcza na szerokość). Radio będzie współpracowało z anteną Hustler IC-100, z której do tej pory byłem zadowolony, a ponieważ antena jest ok, to zostaje nadal u mnie. Do niej muszę dobrać radio.
Po zasięgnięciu opinii u kilku sprzedawców mam 3 typy:
1) M-TECH LEGEND I -ok 170-190 zł
2) M-TECH LEGEND III - ok 250-270 zł
3) YOSAN MICRO - ok 315 zł
Czy ktoś z Was ma/używa/testował któreś z w.w. radii i może mi coś więcej o nich powiedzieć? Szczególnie chodzi mi o Yosana Micro - wymiarowo niewiele większy od paczki papierosów, problemów z montażem nie przewiduję
Ponieważ mam ambitny plan na montaż radia w miejscu popielniczki (i już pewne kroki w tym kierunku poczyniłem), która to u mnie robi za śmietnik na papierki po cukierkach to muszę znaleźć i kupić radyjko zbliżone wymiarami (zwłaszcza na szerokość). Radio będzie współpracowało z anteną Hustler IC-100, z której do tej pory byłem zadowolony, a ponieważ antena jest ok, to zostaje nadal u mnie. Do niej muszę dobrać radio.
Po zasięgnięciu opinii u kilku sprzedawców mam 3 typy:
1) M-TECH LEGEND I -ok 170-190 zł
2) M-TECH LEGEND III - ok 250-270 zł
3) YOSAN MICRO - ok 315 zł
Czy ktoś z Was ma/używa/testował któreś z w.w. radii i może mi coś więcej o nich powiedzieć? Szczególnie chodzi mi o Yosana Micro - wymiarowo niewiele większy od paczki papierosów, problemów z montażem nie przewiduję
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Za późno żeby edytować, pytanie nieaktualne, Alan 109 wrócił do życia po przelutowaniu gniazda mikrofonowego i wygrzaniu płyty w celu likwidacji zimnych lutów
Moja Zafira