Kodowanie radia
Moderator: Sebu$
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Po tym sygnale musisz czekać z włączonym radiem określony czas i po tym czasie będziesz miał możliwość wprowadzenia kodu.
Jaki jest ten czas to nie pamiętam,
Jaki jest ten czas to nie pamiętam,
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Poszukaj instrukcji na necie są tam opisane czasy które trzeba odczekać przy każdym błędnym wprowadzeniu kodu.
Poszukaj instrukcji na necie są tam opisane czasy które trzeba odczekać przy każdym błędnym wprowadzeniu kodu.
- fiolet
- Bywalec
- Imię: Mirek
- Auto: Zafira A 1,8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Czekaliśmy na włączonym 2 godziny, teraz ponownie właśnie zaczyna się 2 godzina - poczekamy jeszcze z 2 i zobaczymy.
Tak ale myśmy teraz ani razu błędnie jeszcze nie wbiliśmy kodu, bo właśnie nie idzie nic wbic :-(. Te 6 razy pozostało z przed kilku lat i nie wiadomo ile lat temu i kto je wbijał ?
Wczoraj podłączyliśmy radyjko i próbujemy w sumie 1 raz wbic kod ale nie umiemy uzyskac tych czterech "- - - - kresek" aby wbic kod. Kod prawidłowy mamy.
A instrukcję mamy ale z oryginalnego CDR500 i to po niemiecku bo takie było ale widocznie przed kupnem przez nas Zośki facet z autokomisu wymienił na CAR 300.
Udało się - radyjko śmiga jak talala
Ale dzisiaj zakupiliśmy mimo wszystko CDR 500 aby działało sterowanie z kierownicy
Jutro ma facet przyjechac z radyjkiem a to pójdzie do także sprzedawanej Astry by było oryginalne oplowskie i działał wyświetlacz
Tak ale myśmy teraz ani razu błędnie jeszcze nie wbiliśmy kodu, bo właśnie nie idzie nic wbic :-(. Te 6 razy pozostało z przed kilku lat i nie wiadomo ile lat temu i kto je wbijał ?
Wczoraj podłączyliśmy radyjko i próbujemy w sumie 1 raz wbic kod ale nie umiemy uzyskac tych czterech "- - - - kresek" aby wbic kod. Kod prawidłowy mamy.
A instrukcję mamy ale z oryginalnego CDR500 i to po niemiecku bo takie było ale widocznie przed kupnem przez nas Zośki facet z autokomisu wymienił na CAR 300.
Udało się - radyjko śmiga jak talala
Ale dzisiaj zakupiliśmy mimo wszystko CDR 500 aby działało sterowanie z kierownicy
Jutro ma facet przyjechac z radyjkiem a to pójdzie do także sprzedawanej Astry by było oryginalne oplowskie i działał wyświetlacz
cierpliwie czekaj tzn.jak długo?tykt pisze:Witam.
Mam problem z kodowaniem radia w Zafirze. Znalazłem na necie opis kodowania:
1.Włącz zapłon
2.Trzymając AS włącz radio /zapłon cały czas włączony/ pojawią się - - - -
{lub cyfra przy SAFE gdy już był wprowadzany zły kod wtedy cierpliwie czekaj nic nie naciskając}
3.Wprowadź kod
4.Potwierdź AS /5 sekund/
Robiłem tak i nic się nie udało.
Otóż włączam zapłon trzymam AS włączam radio i nie pojawia się ------ tylko napis SAFE i nic więcej nie mogę zrobić. Nie ma żadnych kresek przed napisem SAFE.
Miał ktoś taki przypadek albo potrafi mi pomóc w tym temacie?
witam mam problem z radiem w mojej zafirze .ostatnio był wymieniany akumulator i trzeba było wpisać kod wpisałem trzy razy ale błedny dowiedziałem sie od poprzedniego właściciela ponownie o kod i mam juz dobry ale teraz na radiu ciągle pisze mi SAFE i nic sie nie da zrobić , radio to PHILIPS CCRT 700 z telefonem . wiem ze prób jest 10 wiec wiecej niz te 3 błedne nie próbowałem bo wyświetlało mi sie odliczanie 10....9...8 a zaczynam nowy temat bo szukałem juz po forach ze to niby trzeba przytrzymać przycisk potem dzwiek bedzie itd albo dwa na raz ale nic nie pomaga ciągle pisze SAFE a jak przytrzymam ten przycisk AS to wyskakuje RADIO SAFE . wcześniej pojawiały sie ---- i z klawiatury kod dawałem i ok a teraz nic prosze o pomoc
Prosze nie dublowac postow :>
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=231228#231228
Prosze nie dublowac postow :>
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=231228#231228
Ostatnio zmieniony 13 gru 2014, 17:12 przez pazziniii, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
radio car400 - kod 2042
5197 - do programowania funkcji w aucie
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
2042 to jest kod do odblokowania radiarajli pisze:Wybacz być może głupie pytanie, ale chcę mieć pewność, mam wprowadzić ten drugi numer, czyli w Twoim przypadku 2042?
PS. to nie moje - fotka z naszego Forum
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.