[B]Poduszka pod silnikiem

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Zbigniew34

[B]Poduszka pod silnikiem

#1 Post autor: Zbigniew34 »

Mam pytanie, jestem nowym posiadaczem zafiry i podczas zmiany biegu lub dodaniu i ujęciu gazu ( szarpnięcie silnikiem) coś stuka jest to cichy metaliczny dźwięk jakby uderzenie metalu w metal. Kolega zmieniał mi olej i mówił że poduszka dolna pod silnikiem jest jakby luźna, guma zużyta, ale nie jestem pewien czy to to. Spotkał się ktoś z czymś takim. Przebieg 65000 km silnik 1,9 CTDI 120 km.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2011, 17:00 przez Zbigniew34, łącznie zmieniany 1 raz.
fysio1978

#2 Post autor: fysio1978 »

Ja miałem podobny problem z poduszką w okolicach skrzyni biegów ale u mnie były delikatne wibracje podczas jazdy
Zbigniew34

#3 Post autor: Zbigniew34 »

Problem rozwiązany, poduszka wymieniona guma była zużyta ale dalej pukało ale że to świeżo kupione auto to zaczęliśmy szukać przyczyny i znaleźliśmy- odświeżacz powietrza w sprayu stukający pod szufladą fotela pasażera hihihihihi.
I życzę powodzenia przy wymianie klocków z tylu masakra ze wciśnięciem a raczej wkręceniem tłoczka.
Nikoś

#4 Post autor: Nikoś »

Witam Panowie
Mam pytanie czy ktoś już wymieniał prawą łape silnika z poduszką znajduje się ona po stronie pasażera pod filtrem powietrza.
Szukam na forum i niestety nie mogę nic znaleść na ten temat.
Proszę o pomoc

[ Dodano: Pią Gru 23, 2011 14:57 ]
Nie o taką pomoc mi chodziło :( i to nie jest ta poduszka a tym bardziej coś pod siedzeniem pasażera ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”