Padł silnik - rozleciał się

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Dzordz

Padł silnik - rozleciał się

#1 Post autor: Dzordz »

:( Czesc wszystkim. Mam ciekawy moim zdaniem temat .Posiadam Zafcie B z1,9dt 2006.Smigala ślicznie aż do czasu gdy rano ja odpaliłem i nagle silnik sie rozleciał całkowicie.Czy miał ktoś z was coś podobnego?.Zafcia z dpf . Pozdrawiam zrozpaczony:(
Ostatnio zmieniony 03 sie 2014, 18:58 przez Dzordz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#2 Post autor: janekW67 »

Mógłbyś bardziej szczegółowo opisać,w jaki sposób silnik ci się rozleciał?
Oczywiście!
Dzordz

#3 Post autor: Dzordz »

Cześć . Wcześniej wszystko było ok i żadnych objawów by coś sie miało stać.Rano odpaliłem silnik i zaczęło wszystko rzezić wyciekl olej i silnik sie zatrzymał .Pasek był cały ale urwało koło od walka rozrządu wyrwalo kawałek waccu czy jak sie to tam pisze normalnie tragedia. Rozrząd był robiony 40 tys temu.
spectroB

#4 Post autor: spectroB »

Dzordz pisze:Cześć . Wcześniej wszystko było ok i żadnych objawów by coś sie miało stać.Rano odpaliłem silnik i zaczęło wszystko rzezić wyciekl olej i silnik sie zatrzymał .Pasek był cały ale urwało koło od walka rozrządu wyrwalo kawałek waccu czy jak sie to tam pisze normalnie tragedia. Rozrząd był robiony 40 tys temu.
Jeżeli piszesz że urwało kawałek pompy vacu to najprawdopodobniej ona jest przyczyną zablokowania wałka rozrządu a następnie urwania koła na nim.
cns80

#5 Post autor: cns80 »

Sama z siebie się nie urwała ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”