Zafira 1.6 2005r. problem - linka zmiany biegów
-
Piotrs998
Zafira 1.6 2005r. problem - linka zmiany biegów
Witam. Problem dotyczy świeżo nabytego auta w którym mam problem z biegami, cieżko wchodzą. Przesmarowałem dziś linki, próbowałem ją wyregulować ale bez powodzenia. Potrzebuje pomovcy najlepiej w Warszawie. Dodam że pod maska jak próbuję się krećić tym "jabłkiem " to wchodzi lekko, lewarek też jest ok po odłaczeniu linek. Cieżko pracuje lewa linka patrząc na nia z wnętrz auto. Liczę na waszą pomoc.. ewentulnie mógłbym podjechać do kogoś kto jest obcykany w temacie ( mam rozebrany środek ) Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 sie 2014, 21:25 przez Piotrs998, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pery1
witam,jeśli to jest zafira b to przed założeniem linki musisz zablokować lewarek -jest taki bolec,oraz wybierak przy skrzyni ma taki otwór do zablokowaniaPiotrs998 pisze:Witam. Problem dotyczy świeżo nabytego auta w którym mam problem z biegami, cieżko wchodzą. Przesmarowałem dziś linki, próbowałem ją wyregulować ale bez powodzenia. Potrzebuje pomovcy najlepiej w Warszawie. Dodam że pod maska jak próbuję się krećić tym "jabłkiem " to wchodzi lekko, lewarek też jest ok po odłaczeniu linek. Cieżko pracuje lewa linka patrząc na nia z wnętrz auto. Liczę na waszą pomoc.. ewentulnie mógłbym podjechać do kogoś kto jest obcykany w temacie ( mam rozebrany środek ) Pozdrawiam
-i dopiero po tej operacji zapinasz linki