Zawór podcisnienia turbiny (VGT)..wymiana

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Szymon78

Zawór podcisnienia turbiny (VGT)..wymiana

#1 Post autor: Szymon78 »

Witam

Gdzie dokładnie znajduje sie ten zawór (poza tym ze gdzieś z prawej strony auta bo tak ida przewody od VACUM)..dobierał sie ktoś do niego????
Czy bez kanału lub podnośnika dam radę go wykręcić i sprawdzić przewody?

Muszę go zdemontować by wyczyścić (wymienić) oraz usunąć nieszczelność. Wraz ze wkręcaniem auta na obroty wyraźnie słychać syczenie co ostatecznie powoduje poszarpywanie przy od około 1800obr w górę.
Ponadto dziś sprawdziłem bloki pomiarowe i mam przeładowanie dodatnie turbo o ok 30kPa od zadanego.
spectroB

#2 Post autor: spectroB »

Zawór znajduje się pomiędzy zderzakiem a prawym nadkolem, dostęp do niego jest od dołu, przykręcony jest z tego co pamiętam na wspólnym mocowaniu z klaksonem. U mnie uległ awarii (pęknięta membranka) kupiłem używany z astry G 2.0 dti za 20pln, gniazdo pod wtyczkę identyczne :P zawór od razu przymocowałem u góry przy filtrze powietrza ponieważ stary był strasznie zabłocony. Teraz jest git :D Co do demontażu starego ja zrobiłem sobie najazd z deski i cegły i jak już baniak wcisnąłem i go wylukałem to dalej już poszło :lol:
Szymon78

#3 Post autor: Szymon78 »

Dzieki...jutro sie za gada zabieram :lol:
Szymon78

#4 Post autor: Szymon78 »

Kolego a jaki byl u ciebie objaw uszkodzonej membrany zaworka?

Jak ustaliles ze to on jest do wymiany?
spectroB

#5 Post autor: spectroB »

Po odpaleniu gruszka musi pociągnąć sztangę na maxa, wcześniej sprawdź ręką czy sztangę da się ruszyć. Objaw uszkodzonego zaworka lub gruchy jak i zapieczonych łopatek w turbinie to spadek mocy. :|
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”