Montaż LPG Warszawa
-
Lobster
Montaż LPG Warszawa
Cześć, mam pytanie jak w temacie. Chciałbym zagazować moją Zafirę, motor 1.8 2008 rok. Nie znam się za bardzo na instalacjach dlatego będę wdzięczny za pomoc, najlepiej osób które już mają gaz w swoich Oplach. Z góry dzięki za pomoc.
-
Lobster
-
cns80
Lubryfikacja jest zbędna.
Oczywiście lubryfikacji i będzie żądał Energy Gaz Polska żeby Cię naciągnąć. To pierwszy powód dla którego ich nie polecam. Drugi jest taki że są zawsze chętni zakładać instalację, ale już jej regulacja i różne problemy gwarancyjne związane z niechlujnym i zbyt szybkim montażem to "bujaj się kliencie". A gdy skończy się gwarancja znowu są "do rany przyłóż". Ogólnie podejście do klienta przy drobniejszych sprawach też słabe (drobna sprawa=drobny zarobek). Nie wiem jak jest teraz ale kilka lat temu szef zakładu montującego gaz jeździł dieslem. Słaba reklama
Jeszcze nie miałem okazji współpracować, a otrzymałem sporo wskazówek telefonicznych, był dobry kontakt i panowie wiedzą czego oczekuję i są chętni to wykonać. Mowa o innym autoryzowanym przedstawicielu BRC firmie Autkogaz
Oczywiście lubryfikacji i będzie żądał Energy Gaz Polska żeby Cię naciągnąć. To pierwszy powód dla którego ich nie polecam. Drugi jest taki że są zawsze chętni zakładać instalację, ale już jej regulacja i różne problemy gwarancyjne związane z niechlujnym i zbyt szybkim montażem to "bujaj się kliencie". A gdy skończy się gwarancja znowu są "do rany przyłóż". Ogólnie podejście do klienta przy drobniejszych sprawach też słabe (drobna sprawa=drobny zarobek). Nie wiem jak jest teraz ale kilka lat temu szef zakładu montującego gaz jeździł dieslem. Słaba reklama
Jeszcze nie miałem okazji współpracować, a otrzymałem sporo wskazówek telefonicznych, był dobry kontakt i panowie wiedzą czego oczekuję i są chętni to wykonać. Mowa o innym autoryzowanym przedstawicielu BRC firmie Autkogaz
-
Lobster
Dobra, długooo się zastanawiałem ale w końcu wybrałem i jestem już po montażu jakiś czas;) Wybór ostatecznie padł na Energy Gaz, głównie dlatego że byli bliżej mnie i dlatego że mieli niższą cenę przy BRC oraz dali parę gratisów;) Ogólnie z montażu jestem bardzo zadowolony. Instalacja też sprawuje się super, już trochę przejechała. Mam też parę zdjęć z montażu więc podrzucam;)

-
cns80
-
Lobster
Wiesz ja się nie znam na LPG, sądzę że warsztat który to robi się zna. Jeździć jeżdżą bo byłem cały czas na teranie warsztatu to widziałem. Nie śledziłem ich i pomiarów czasówek im nie robiłem. Ja szczerze nie umiem Ci odpowiedzieć na Twoje pozostałe pytania bo nie jestem z branży (nie wiem czy ty jesteś, bo tak trochę brzmi).
Jestem Klientem, który odpala auto i jeździ. Mnie tam nikt na nic nie naciągał, sam wybrałem ten warsztat, a lubryfikację mi odradzili bo powiedzieli że sens jest głównie w japończykach, a przy BRC jest jakaś funkcja przy której to jest niepotrzebne.
Szkoda, że stawiasz tę firmę w tak kiepskim świetle... Oni montują sprawnie a nie szybko. Jest 5 montażystów i każdy z nich miał inne auto do zamontowania i czas - 1 dzień. To szybko? Jeździć jeżdżą bo byłem cały czas na teranie warsztatu to widziałem.
A jeszcze tak swoją drogą jak byłem u nich to pod warsztat Auto- POL dealer opla przywiózł im Ople i Chevrolety do serwisu. Widać, że mają super relacje bo zwożą do nich samochody. Więc dementuję sensacje podane wyżej! Ja na dzień dzisiejszy jestem zdecydowanie na plus.
Jestem Klientem, który odpala auto i jeździ. Mnie tam nikt na nic nie naciągał, sam wybrałem ten warsztat, a lubryfikację mi odradzili bo powiedzieli że sens jest głównie w japończykach, a przy BRC jest jakaś funkcja przy której to jest niepotrzebne.
Szkoda, że stawiasz tę firmę w tak kiepskim świetle... Oni montują sprawnie a nie szybko. Jest 5 montażystów i każdy z nich miał inne auto do zamontowania i czas - 1 dzień. To szybko? Jeździć jeżdżą bo byłem cały czas na teranie warsztatu to widziałem.
A jeszcze tak swoją drogą jak byłem u nich to pod warsztat Auto- POL dealer opla przywiózł im Ople i Chevrolety do serwisu. Widać, że mają super relacje bo zwożą do nich samochody. Więc dementuję sensacje podane wyżej! Ja na dzień dzisiejszy jestem zdecydowanie na plus.
-
cns80
Jak oni śmią podważać wersję importera ?Lobster pisze:a lubryfikację mi odradzili bo powiedzieli że sens jest głównie w japończykach, a przy BRC jest jakaś funkcja przy której to jest niepotrzebne.
www.czakram.pl/komunikatytech/KT_2009_01.pdf
Takie doświadczeniaLobster pisze:Szkoda, że stawiasz tę firmę w tak kiepskim świetle..
Ta super relacja polega na tym że chevrolet ma fabrycznie montowane BRC i mają obowiązek świadczyć montaż oraz naprawy gwarancyjne.Lobster pisze:A jeszcze tak swoją drogą jak byłem u nich to pod warsztat Auto- POL dealer opla przywiózł im Ople i Chevrolety do serwisu. Widać, że mają super relacje bo zwożą do nich samochody.
I życzę Ci żebyś nie musiał korzystać z gwarancjiLobster pisze:Ja na dzień dzisiejszy jestem zdecydowanie na plus.
Moje pytania wynikały z tego że chciałem wiedzieć jaki zestaw Ci zaproponowali. To że gdzieś BRC jest taniej to nie znaczy że jest to ten sam zestaw. Wystarczy dać niebieskie wtryski (myślę że raczej dali Ci pomarańczowe czyli ok) zamiast żółtych i już będzie 200 zł taniej. Reduktor 1200 zamiast 1500 i kolejne 150-200 zł taniej
W każdym razie: przyjemnego i taniego użytkowania życzę
-
Lobster
-
cns80