Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Problem był i jest taki. od jakiegoś miesiąca szukałem wycieku oleju. nigdzie nie było widać zacieków na silniku jak i na filtrze oleju chłodnicy oleju itp. Dziś korzystając z okazji ze miałem dostęp do kanału postanowiłem zobaczyć dokładnie skąd to leci.
Teraz jest pytanie gdzie to ma być podłączone? czy w jakiś sposób fabryczny jest to zaślepione? ewentualnie do czego to służy? jak by można było prosił bym o schemat podłączenia z epc
Ten krociec nie ma byc nigdzie podlaczony.Jest po to ze jak wymieniasz filtr oleju to zakladasz na niego kawalek przewodu odkrecasz plastikowy dekielek i zanim go jeszcze odkrecisz do konca splywa olej z filtra.Nie zalejesz w ten sposob plecionki wydechu.
Witam wszystkich forumowiczow jak trwoga to do boga wiec tu jestem. potrzebuje pomocy, mianowicie chodzi o to ze w mojej zosce 1.8 140km wymienialem dzis olej wraz z filtrem i poleglem. zamocowalem nowy wklad w zakrecanym korku a nad gwintem nalozylem uszczelke oring ktora szczelnie przylegala, posmarowalem ja olejem i dokrecilem reka i jakas 1/6 obrotu kluczem. przejechalem kilometr i zobaczylem wielki wyciek, wrocilem do domu, brat sie polozyl pod auto i zauwazyl ze po dodaniu gazu olek sika jak z psikawki w jednym miejscu pod oringiem w miejscu laczenia zakretki/korka z blokiem. chce zauwazyc ze odkrecajac stary filtr nie bylo zadnego oringu. wykrecilismy wiec filtr i zdjagnozowalismy mala dziurke na rancie obudowy a takze w tej samej plaszczyznie wcinke w gwincie ale wyglada jak orginalnie zrobione. sprobowalem dokrecic obudowe filtra bez uszczelki/oringu ale lecialo tak samo. nastepnie znowu zalozylem oring i dokrecilem z wyczuciem i teraz jest tak ze przy odpalaniu psiknie olejem z pod oringu delikatnie a pozniej poprostu kropla po kropli przecieka. pytanie o co chodzi z ta wcinka w rancie obudowy i co zrobilem nie tak?? mam 3 dzieciakow a auto nie nadaje sie do jazdy. prosze o pomoc koledzy i kolezanki