Co to za rurka ( strasznie rdzewieje)

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
bloogers

Co to za rurka ( strasznie rdzewieje)

#1 Post autor: bloogers »

Jak w temacie.(foto zapożyczone, nie z mojej Zofii)
Dziś przy okazji dolewania płynu do spryskiwaczy zerknąłem sobie na rureczki etc, uwagę przykuła ta rurka gdyż w moim przypadku jest bardzo zardzewiała, aż odchodzi z niej lakier...
może wypadało by ją wymienić / u Was też tak jest??

Obrazek
Piotr

#2 Post autor: Piotr »

bloogers

#3 Post autor: bloogers »

Piotr pisze:Czy chodzi Ci o tą rurkę ? http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=3259
dokładnie
Piotr

#4 Post autor: Piotr »

bloogers pisze:
Piotr pisze:Czy chodzi Ci o tą rurkę ? http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=3259
dokładnie
No to masz już odpowiedź. Czy ona jest aż taka gruba (jak niektórzy piszą) żeby całkiem nie skorodowała to nie jestem tego pewien, skoro u mnie płatami rdzę z niej zdejmowałem. Bez zbytniego niepokoju, ale szukaj na szrocie nowej, bo komfort psychiczny po jej wymianie gwarantowany. Nie wiem jak w innych modelach, ale angielskie maja te rurki jasne jakby na nich był jakiś techniczny chrom i nic a nic nie rdzewieją. Jak chcesz to mogę przy okazji popytać na tym szrocie (Brzoza k. Bydgoszczy) gdzie jest cały plac angielskich opli. Vauxhall to angielska nazwa opla.
bloogers

#5 Post autor: bloogers »

Piotr pisze:
bloogers pisze:
dokładnie
No to masz już odpowiedź. Czy ona jest aż taka gruba (jak niektórzy piszą) żeby całkiem nie skorodowała to nie jestem tego pewien, skoro u mnie płatami rdzę z niej zdejmowałem. Bez zbytniego niepokoju, ale szukaj na szrocie nowej, bo komfort psychiczny po jej wymianie gwarantowany. Nie wiem jak w innych modelach, ale angielskie maja te rurki jasne jakby na nich był jakiś techniczny chrom i nic a nic nie rdzewieją. Jak chcesz to mogę przy okazji popytać na tym szrocie (Brzoza k. Bydgoszczy) gdzie jest cały plac angielskich opli. Vauxhall to angielska nazwa opla.
jeśli możesz to popytaj, jak będzie max do 50zł z wysyłką to biorę
Piotr

#6 Post autor: Piotr »

bloogers pisze: jeśli możesz to popytaj, jak będzie max do 50zł z wysyłką to biorę
Widzę, że nie przeczytałeś wszystkich postów, które są napisane pod wskazanym przeze mnie linkiem. Koledzy pisali o cenie rurki, jak również ja pisałem za ile kupiłem ją na szrocie. Mówisz 50 zł i w dodatku z wysyłką :ok:
Piotr pisze:.......Drugą rurę kupiłem na szrocie z angielskiego samochodu za 150 zł. Jest biała (chyba jakoś chromowana) i niczym nie przypomina tej założonej do nowego silnika w Gliwicach. Te samochody z Gliwic bubel bubla pogania.
...........
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 15:17 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
bloogers

#7 Post autor: bloogers »

Piotr pisze:
bloogers pisze: jeśli możesz to popytaj, jak będzie max do 50zł z wysyłką to biorę
Widzę, że nie przeczytałeś wszystkich postów, które są napisane pod wskazanym przeze mnie linkiem. Koledzy pisali o cenie rurki, jak również ja pisałem za ile kupiłem ją na szrocie. Mówisz 50 zł i w dodatku z wysyłką :ok:
Piotr pisze:.......Drugą rurę kupiłem na szrocie z angielskiego samochodu za 150 zł. Jest biała (chyba jakoś chromowana) i niczym nie przypomina tej założonej do nowego silnika w Gliwicach. Te samochody z Gliwic bubel bubla pogania.
...........

hehe sorry, rano na szybko czytałem co pisałeś;P
bloogers

#8 Post autor: bloogers »

Odgrzeję temat, gdyż sprawa bardzo pilna - rurka puszcza już wodę i potrzebuję na gwałt "nowej" czy jest ktoś wstanie mi pomóc, może ma takową gdześ na stanie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”