Drgania silnika
Moderator: Sebu$
dziwne odgłosy silnika lub czegos podobnego
Cześć, mam następujący problem, otóż podczas pracy silnika nawet na luzie oprócz zwykłego klanku diesla słychać jeszcze jakiś odgłos, jakby jakis zaworek chwytał i puszczał, auto zachowuje sie jak traktor, tzn nie jest taki głośny, ale w momencie jak nie słychać typowego diesla słychać takie szybkie tuk-tuk. co to moze byc? oby nie kosztowalo duzo naprawianie, prosze o pomoc
CZEŚĆ . U MNIE ROBIŁO SIĘ PODOBNIE KIEDY SILNIK SIĘ ROZGRZAŁ AUTO WARCZAŁO JAK TRAKTOR I NA DODATEK JAKIES DZIWNE STUKI W SILNIKU (PO DODANIU GAZU JAKBY SIĘ JAKIŚ ZAWÓR OTWIERAŁ I ZAMYKAŁ) ,ALE PO DODANIU PREPARATU DO CZYSZCZENIA WTRYSKÓW WSZYSTKO UCICHŁO.SILNIK PRACUJE JAK NA DIESLA PRZYSTAŁO.NIE WIEM CZY JEST TO SAMO CO U CIEBIE ALE U MNIE POMOGŁÓ.
a można wiedzieć jaki to byl preparat?DUKS4 pisze:CZEŚĆ . U MNIE ROBIŁO SIĘ PODOBNIE KIEDY SILNIK SIĘ ROZGRZAŁ AUTO WARCZAŁO JAK TRAKTOR I NA DODATEK JAKIES DZIWNE STUKI W SILNIKU (PO DODANIU GAZU JAKBY SIĘ JAKIŚ ZAWÓR OTWIERAŁ I ZAMYKAŁ) ,ALE PO DODANIU PREPARATU DO CZYSZCZENIA WTRYSKÓW WSZYSTKO UCICHŁO.SILNIK PRACUJE JAK NA DIESLA PRZYSTAŁO.NIE WIEM CZY JEST TO SAMO CO U CIEBIE ALE U MNIE POMOGŁÓ.
WITAM! JAK PÓJDZIESZ DO SKLEPU MOTORYZACYJNEGO TO POPROSISZ O PŁYN DO CZYSZCZENIA WTRYSKÓW .NIE PAMIĘTAM JA TO NAZWA , BO RAZ KUPIŁEM TAKI ,A RAZ INNY , W KAŻDY BĄDŻ RAZIE POMOGŁO I TERAZ ZAFIRKA CHODZI CICHÓDKA.KIEDY JĄ KUPIŁEM BYŁEM W LEKKIM SZOKU BO NIE TAK WYOBRAŻAŁEM SOBIE PRACĘ DIESLA.
--scalone--
WITAM WSZYSTKICH! I CO POMÓGŁ TEN PREPARAT.
//edytujemy posty a nie piszemy jeden pod drugim i prosze pisz bez caps_lock'a //BajBus
--scalone--
//edytujemy posty a nie piszemy jeden pod drugim i prosze pisz bez caps_lock'a //BajBus
Ostatnio zmieniony 20 cze 2009, 19:42 przez DUKS4, łącznie zmieniany 1 raz.
na razie nie pomogl calkowicie, troszke ucichlo ale nie całkiemDUKS4 pisze:WITAM! JAK PÓJDZIESZ DO SKLEPU MOTORYZACYJNEGO TO POPROSISZ O PŁYN DO CZYSZCZENIA WTRYSKÓW .NIE PAMIĘTAM JA TO NAZWA , BO RAZ KUPIŁEM TAKI ,A RAZ INNY , W KAŻDY BĄDŻ RAZIE POMOGŁO I TERAZ ZAFIRKA CHODZI CICHÓDKA.KIEDY JĄ KUPIŁEM BYŁEM W LEKKIM SZOKU BO NIE TAK WYOBRAŻAŁEM SOBIE PRACĘ DIESLA.
--scalone--
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, 22:07 przez lukaszek_0583, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam - odgrzebię temat. Jestem nowym posiadaczem Zafirki 2,0 DTI z 2002 roku i zwróciłem uwagę na odgłos silnika. Nie wiem czy to normalne. Gdy jedzie na wolnych obrotach i nie przyspiesza się gwałtownie chodzi cichutko jak pszczółka. Po dodaniu gazu następuje nagły wzrost hałasu. Nie brzmi on groźnie, zastanawia jednak ta nagła zmiana. Powiedzcie czy jest to normalne zjawisko przy tym silniku.
Witam czy moze ktos wymienial poduche pod silnikiem w zafirce?? latwo to sie robi i jaka ta poducha?
Mam taki problem od zakupu miałem problem z tylną poduszką silnika wymieniłem i przy ruszaniu już nie ma 'łomotu'. Teraz jest problem drgań na wolnych obrotach trzęsie i stuka, wystarczy lekko podnieść obroty i nie jest tak głośno. Podczas jazdy nie jest to odczuwalne, co to może być?
Dzięki za przeniesienie do odpowiedniego tematu
Dzięki za przeniesienie do odpowiedniego tematu