Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sam wydech jest ok tylko na koncu tej plecionki tam gdzie laczy sie z dalsza czescia wydechu (gdzie sa te dwa scisniete kolnierze) ta siatka ktora tam jest upleciona nie trzyma sie i mam wrazenie ze mi buczy z tamta ;-)
Witam,
podpinam się pod temat
chciałbym założyć plecionkę bez wspawywania a na kołnierzach
czy może ktoś mi podać długość plecionki i średnicę rury? gdyż nie mam możliwości skorzystać z kanału a chciałbym zakupić odpowiedniej długości łącznik
Mała uwaga: wymieniając złącze elastyczne warto skontrolować stan poduszek pod silnikiem oraz skrzynią biegów. Poduszki, które mają nadmierny luz mogą spowodować zdecydowanie dużo szybsze zużycie bądź uszkodzenie złącza elastycznego.
poniżej link, zadzwoń może do ZB też mają >>KLIK<<
Ostatnio zmieniony 17 lut 2015, 17:24 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
Mechanik w warsztacie wymieniał łącznik elastyczny tłumika w mojej ZB 1.8 140 KM. Twierdził, że przerdzewiał i pierdział. Ja uważam inaczej, bo pewnie go uszkodził kilka dni wcześniej podczas remontu - zakładania uszczelek do chodniczki oleju.
Wjechałem na kanał, bo płukałem układ z oleju i wymieniałem płyn chłodnicy, warsztat nie wymienił.
Byłem pod autem i zauważyłem, że nad tym łącznikiem elastycznym jest blaszka - osłonka, przymocowana do rury, oddzielająca rurę od manszety gumowej przegubu, pewnie chroni gumę przed temperaturą.
I cóż widzę! Blaszka jest ucięta równo, został mały jej kawałek przy rurze. Mechanik ciął stare złącze elastyczne razem z ta osłonką. Teraz nie ma ochrony elementu gumowego przegubu. Co za gość amator!
Proszę o poradę czy tą blaszkę można dokupić i przymocować, jak przymocować, jak się ona nazywa? Czy przyspawać do rury a może nitować ? Wygląda jakby była nitowana w trzech punktach. Obawiam się że bez tego osłona przegubu przy skrzyni długo nie wytrzyma.