[A] - tomek ZA 2.0 DTI 2002
[A] - tomek ZA 2.0 DTI 2002
Dzisiaj zakupiona , mam nadzieje że rano odpali
kiedyś miałem astrę G z tym samym silnikiem i uparłem się na zafirę ale tylko właśnie z tym motorkiem .
Kilka zdjęć po dojechaniu do domu i szybkiej myjni .
Opel Zafira A 2002 rok 2.0 DTI (Y20DTH)
link do Vin dekodera http://ecat.autodevel.com/opel/catalog/vinsearch
pozdrawiam
kiedyś miałem astrę G z tym samym silnikiem i uparłem się na zafirę ale tylko właśnie z tym motorkiem .
Kilka zdjęć po dojechaniu do domu i szybkiej myjni .
Opel Zafira A 2002 rok 2.0 DTI (Y20DTH)
pozdrawiam
ja myślę o przywróceniu ich do stanu fabrycznegowojtowca pisze: jeszcze nie mam pomalowanych zacisków ale to już niebawem
dałem linkaGOTI pisze:Dodaj jakiś opis ew. rozkodowany VIN to więcej ocenimy
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Wybacz, ale po przetłumaczeniu napisu (google translate), który sie wyświetla wychodzi napis: Numer VIN ""W katalogu nie sprawdza pisownię numeru części lub numeru VIN w pożądane na rynku różni się od katalogu rynku.
Rozkodowany VIN może i jest widoczny, ale tylko dla Ciebie
dzięki mam taką nadzieję że polatamy nią minimum 3-4 lata ...
do zrobienia mam kilka drobiazgów mniej lub bardziej ważnych takich jak -
podświetlenie obrotomierza i temperatury cieczy ( chyba jest tam jedna żarówka )
podświetlenie lewej części wyświetlacza
lewe tylne drzwi otwierają się z pilota ale już zamknąć się nie chcą
Mam też założone w miejscu pokrętła od temperatury takie cudo co to niby jest ala klimatronik i problem polega na tym ( już rozebrałem plastiki ) że jak jest ustawiony na HI i damy na LO to idealnie mechanizm ciągnie linkę i się temperatura zmniejsza , natomiast w drugą stronę już niestety nie idzie ( ma ochotę ale coś się blokuje ) na szczęście mam książeczkę instrukcje od tego dziadostwa bo było to zakładane u Niemca i myślę że z demontażem tego nie będzie problemu bo po prostu mi się to nie podoba ( dzisiaj dam zdjęcie )
no i kończą się hamulce tył ( w pon będą wymieniane wszystkie tarcze i klocki )
olej niby wymieniony niedawno ale dla pewności wymienię raz na nowy
i póki co to na tyle roboty .
a z zalet tego auta to najbardziej użekła mnie przednia szyba ( nie wiem jak ją nazwać) solar? ma taką fioletową poświatę . wszystkie szyby oryginalne z tymi samymi znakami
no i 10 poduszek - obym nigdy nie musiał się przekonać czy działają
do zrobienia mam kilka drobiazgów mniej lub bardziej ważnych takich jak -
podświetlenie obrotomierza i temperatury cieczy ( chyba jest tam jedna żarówka )
podświetlenie lewej części wyświetlacza
lewe tylne drzwi otwierają się z pilota ale już zamknąć się nie chcą
Mam też założone w miejscu pokrętła od temperatury takie cudo co to niby jest ala klimatronik i problem polega na tym ( już rozebrałem plastiki ) że jak jest ustawiony na HI i damy na LO to idealnie mechanizm ciągnie linkę i się temperatura zmniejsza , natomiast w drugą stronę już niestety nie idzie ( ma ochotę ale coś się blokuje ) na szczęście mam książeczkę instrukcje od tego dziadostwa bo było to zakładane u Niemca i myślę że z demontażem tego nie będzie problemu bo po prostu mi się to nie podoba ( dzisiaj dam zdjęcie )
no i kończą się hamulce tył ( w pon będą wymieniane wszystkie tarcze i klocki )
olej niby wymieniony niedawno ale dla pewności wymienię raz na nowy
i póki co to na tyle roboty .
a z zalet tego auta to najbardziej użekła mnie przednia szyba ( nie wiem jak ją nazwać) solar? ma taką fioletową poświatę . wszystkie szyby oryginalne z tymi samymi znakami
no i 10 poduszek - obym nigdy nie musiał się przekonać czy działają