[B] - Wojti- 2,0T OPC 241 KM- 2006
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
A ja naiwny głównie azot w płuca nabieram... kurna
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Na zająca Zafirka po przeglądzie i wymianie płynów niecałe 5 tys km w roku
olej do silnika
dodatek do oleju
olej do skrzyni
dodatek smarujący do skrzyni
wymieniony płyn hamulcowy na sportowy nowy 5*1
no i oczywiście mycie na święta he he i pół godziny polerowania
Plany na po świętach
- podnieść moc wydech + wtryski do ok 300 ps
-auto detaling + zabezpieczenie lakieru powłoka kwarcową
olej do silnika
dodatek do oleju
olej do skrzyni
dodatek smarujący do skrzyni
wymieniony płyn hamulcowy na sportowy nowy 5*1
no i oczywiście mycie na święta he he i pół godziny polerowania
Plany na po świętach
- podnieść moc wydech + wtryski do ok 300 ps
-auto detaling + zabezpieczenie lakieru powłoka kwarcową
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Nie myj tego cuda na szmatach. Lakier mass przez nie zjechany strasznie. Tylko dobra korekta lakieru może go uratować. Najlepiej trzystopniowa. AD to fajna zabawa ale i koniec mycia na szmatach, jeśli chcesz wiedzieć coś więcej to się odezwij na pw. Ja żeby swoją jakoś doprowadzić do stanu uzywalnosci potrzebuje cały dzień, od rana do wieczora. I to nie wiem czy zdążę. mowie o AD
- Wojti
- Zafiromaniak
Wiem wiem ale rzadko śmigam na myjnie Teraz to pewnie już będzie zero bo autko pójdzie do autodetalingu do profesjonalnej firmy.Mycie ręczne to tez wyzwanie przy czarnym lakierze
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2015, 11:55 przez Wojti, łącznie zmieniany 1 raz.
Mycie ręczne na dwa wiadra to podstawa. Ale poproś żeby Ci zrobili zdjęcia 50/50 jak będą robili korektę lakieru to wtedy zobaczysz różnicę. Polecam wosk soft 99 fusso. Rewelacyjny efekt i bardzo wydajna pucha. Do opon jakiś żel np poor booys i do środka też jakiś żel do plastików. I obowiązkowo fluffy ręcznik do osuszania po myciu. Jeszcze jakieś apc do mycia zakamarków. To taka podstawa ale efekt będzie super. Zobaczysz. Zapodaj foty z tych zabiegów, najlepiej tak jak pisałem pół na pół
- Wojti
- Zafiromaniak
Marcin sam robiłem polerkę prawie rok temu ( czyt str 10):P Masa pracy ,lakier jest w bardzo dobrym dobrym stanie ale chce mieć w idealnym i do tego go zabezpieczyć Mam sporo pracy w swojej firmie i nie mam czasu na to dlatego znalazłem na FB firmę z Bydgoszczy(nie będę reklamował przed może po wykonaniu prac he he ) .Byłem u nich już się umówiłem ze zaraz po kolejnym etapie tuningu w BRK oddam im zafirke maja doświadczenie i produkty z górnej półki .czas wykonania min 5- 6 dni zewnątrz i wewnątrz + zabezpieczenie lakieru i felg
Czasami lepiej poświecić się swojej pracy i tam zarobić kasę na zapłatę ludziom którzy to wykonują profesjonalnie na co dzień
Czasami lepiej poświecić się swojej pracy i tam zarobić kasę na zapłatę ludziom którzy to wykonują profesjonalnie na co dzień
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2015, 20:14 przez Wojti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
No właśnie o to pytam bo ja niestety umyć auto mogę, nawet na dwa wiadra jak się uprę i ciepło będzie i raz w roku czyli generalnie i tak pojazd na samoobsługową )))) ale generalnie nie lubię mozolnej pracy przy polerowaniu nadwozia. Nie lubię i nie mam czasu - wolę dac to komuś kto ma do tego smykałkę, pasję i jeżeli jeszcze jest to jego sposób na życie... Jak sam pisałeś
Rzuć mi namiar na nich na priv.Wojti pisze:Czasami lepiej poświecić się swojej pracy i tam zarobić kasę na zapłatę ludziom którzy to wykonują profesjonalnie na co dzień
- Wojti
- Zafiromaniak
Zafirka wczoraj odebrana od mechanika
-wymienione tuleje tylnej belki + lewa piasta prezent od kupna od Niemca wyszło po jego stłuczce Znałem i widziałem uszkodzenie ale miałem zdjęcia blachy a nie uszkodzonego koła które musiało tez coś tam dostać Jednak wyszło to po 2 latach guma w tulei była nadpęknięta a piasta z łożyskiem hałasowała Jak zwykle koszt nie mały całość 1500 zł Zbieżność zrobiona i przegląd i ścieżka zdrowia również wszystko super Cała belka była do demontażu
Dodatkowo zrobiłem porządek z kosmetykami do Zafci i zona była w szoku
Każda kobieta lubi mieć sporo kosmetyków
-wymienione tuleje tylnej belki + lewa piasta prezent od kupna od Niemca wyszło po jego stłuczce Znałem i widziałem uszkodzenie ale miałem zdjęcia blachy a nie uszkodzonego koła które musiało tez coś tam dostać Jednak wyszło to po 2 latach guma w tulei była nadpęknięta a piasta z łożyskiem hałasowała Jak zwykle koszt nie mały całość 1500 zł Zbieżność zrobiona i przegląd i ścieżka zdrowia również wszystko super Cała belka była do demontażu
Dodatkowo zrobiłem porządek z kosmetykami do Zafci i zona była w szoku
Każda kobieta lubi mieć sporo kosmetyków
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2015, 23:26 przez Wojti, łącznie zmieniany 1 raz.