Problem z DPF
-
mirek2602
-
ap
Witam!!!
Mam problem z rosnącym poziomem oleju w silniku. Na forum znalazłem info, że najprawdopodobniej "dzięki" dpf.
Proszę o namiar na mechanika w Lublinie, który wypie.... tego chwasta z mojej Zośki...
Kupiłem ten samochód 2 miesiące temu. Nigdy wcześniej Opla nie miałem, więc nie wiem gdzie to się "załatwia"
Mam problem z rosnącym poziomem oleju w silniku. Na forum znalazłem info, że najprawdopodobniej "dzięki" dpf.
Proszę o namiar na mechanika w Lublinie, który wypie.... tego chwasta z mojej Zośki...
Kupiłem ten samochód 2 miesiące temu. Nigdy wcześniej Opla nie miałem, więc nie wiem gdzie to się "załatwia"
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
ecn 242f45 fuck myślę po czujniku i dpf a już był termin wypalenia 700 km a mechanik mówi że za tydzień możemy coś podzialac zocha zero mocy jak zwykły disel wiecie co zrobilem zmienilem olej i cud kontrolka po przejechaniu ok6 km zgasla i
]zgasłazaczął się proces wypalania dpf. Już moc wruciła uff wiec można spokjnie
-
stachu1
W sobotę miałem robione wypalanie DPF z automatu u znajomego mechanika, niestety nie ma sprzętu, który określi procent wypalenia. We wtorek pojawiła sie migająca kontrolka świec, nagrzałem zośkę i ruszyłem w trasę ok 20km na tempomacie - 4 bieg 3 tys obr. nie gasła, ale po zawrotce zgasiłem silnik i po odpaleniu juz nie migała. Dziś - środa przed domem widzę spalanie 5l, otwieram drzwi i smrodek palonej gumy. Jakim sprzętem mogę sprawdzić stan nasycenia DPF? op-com za 3 tys czy jest inne rozwiązanie?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Może tym sie udastachu1 pisze:W sobotę miałem robione wypalanie DPF z automatu u znajomego mechanika, niestety nie ma sprzętu, który określi procent wypalenia. We wtorek pojawiła sie migająca kontrolka świec, nagrzałem zośkę i ruszyłem w trasę ok 20km na tempomacie - 4 bieg 3 tys obr. nie gasła, ale po zawrotce zgasiłem silnik i po odpaleniu juz nie migała. Dziś - środa przed domem widzę spalanie 5l, otwieram drzwi i smrodek palonej gumy. Jakim sprzętem mogę sprawdzić stan nasycenia DPF? op-com za 3 tys czy jest inne rozwiązanie?
-
Flora
Wystarczy ELM327 Bluetooth, telefon z Androidem i aplikacja DPF Infostachu1 pisze: Jakim sprzętem mogę sprawdzić stan nasycenia DPF? op-com za 3 tys czy jest inne rozwiązanie?
-
GTH
-
Flora
-
GTH