[B] - Organista15 - Zafira B 2007r 1.9 cdti 105km

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#46 Post autor: SD72 »

organista15 pisze:Do ASO opla mam 80km i w tamte strony nie mam po co jeździć, więc po sam filtr się nie opłaca jechać. :>
Wystarczy zamowic a a przesylka jest szybka i czasu Ci nie ubedzie ;)

Polecam http://sklep.dixi-car.pl/filtry-c-28.html ;)

Przepraszam Wszystkich ale jestem zwolennikiem takich czesci do mojej Zafiry :uklon:

organista15

#47 Post autor: organista15 »

Ooo o takim sklepie internetowym z oryginalnymi częściami Opla to nie słyszałem :piwo:
Zależy co, ale filtry to mają tanie.

Uszanowanko! :piwo:

organista15

#48 Post autor: organista15 »

W sobotę auto otrzymało komplet nowych opon Barrum Polaris 3 w Norauto. Miałem kupione dwa kormorany, ale trafił mi się na nie klient i z zadowoleniem je sprzedałem ;) Jakoś ta firma kormoran mi nie podchodziła. Zauważyłem, że Barrumy mają więcej bieżnika niż Kormoran i do tego jest on bardziej miękki.

Obrazek

Zauważyłem, że te zimówki są o wiele cichsze od letnich goodrich, na których auto przyjechało z Belgii. Byłem tym faktem zaskoczony :shock:
Dodatkowo auto otrzymało nowy akumulator BOSCH SILVER S4 007 - 72Ah 680A (poniżej link) bo oryginalny z Opla zaczynał się robić słaby a poza tym to on nie nadaje się na nasz klimat. W Belgii pewnie by działał dobrze :lol:
http://www.ceneo.pl/20316003#tab=click_scroll

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#49 Post autor: Wojti »

Na zimę jesteś w pełni przygotowany :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
Piasek
Zafiromaniak
Model:

#50 Post autor: Piasek »

Tylko na śnieg czekać ;)

organista15

#51 Post autor: organista15 »

Wolę by śniegu nie było ;) a tak poza tym to do zimy będę gotowy w 100% po zmianie termostatu.

Awatar użytkownika
Piasek
Zafiromaniak
Model:

#52 Post autor: Piasek »

No ja w swojej (odpukać) nie wiem co to problemy z niedogrzaniem.
Odpalam przy -2,5*C i równiutko po 1500m silnik ma już 35*C przy których przełącza na zasilanie LPG :D

organista15

#53 Post autor: organista15 »

No i minął rok jak Zafira jeździ u mnie. Przez rok przejechałem nią tylko 27 tyś km :) Zakładałem, że będzie więcej, ale widocznie się przeliczyłem :D Na prezent otrzymała dziś przegląd oraz ubezpieczenie na cały rok. Oczywiście przegląd bez zastrzeżeń :lol:

organista15

#54 Post autor: organista15 »

Ostatnio posypał się przepływomierz. Z racji tego, że padł przepływomierz to komputer wywalał od razu błędy od EGR itp. Kupiłem na allegro jakiś używany za 150 zł i zobaczę ile on podziała, gdyż i tak się oswajam z myślą, że będę musiał kupić nowy za ponad 500 zł :lol: Pojechałem wykasować błędy i teraz mam spokój ;) przy okazji zmieniłem opony na letnie, bo już chyba zima nas nie zaskoczy :D

Awatar użytkownika
Piasek
Zafiromaniak
Model:

#55 Post autor: Piasek »

Ech te diesle... nie dość że wcale mało nie palą to jeszcze stale coś...

Awatar użytkownika
Rafoooo
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#56 Post autor: Rafoooo »

Mateusz, tak sobie przejrzałem tą twoją prezentację autka i nie znalazłem żadnej foty :shock: (miały być na początku tematu z wnętrza, też nie ma) , prócz tej w Warszawie :P , ale jakoś się nie nasyciłem tym jednym zdjęciem zrobionym z góry, może warto by tak wstawić jaką sesyjkę??? :/ , półtora roku na forum i nie miałeś czasu zrobić :lol:
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać. :P

organista15

#57 Post autor: organista15 »

Dzięki, że mi o tym przypomniałeś :D coś będę robił w tym kierunku.

organista15

#58 Post autor: organista15 »

W sobotę stuknęło 166 tyś km i zarazem 15 tyś od wymiany oleju. Z tej okazji auto dostało nowy olej i komplet filtrów ;) a w weekend być może będą nowe zdjęcia :p

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#59 Post autor: Wojti »

No to czekamy na zdjęcia :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

organista15

#60 Post autor: organista15 »

Dawno tu nic nie pisałem, ale jak zwykle czas :( mam już gotowe zdjęcia z zewnątrz, ale muszę dorobić wnętrza, bo miałem w weekend to zrobić, ale nie było czysto a poza tym grzebałem w samochodzie i próbowałem pozbyć się komunikatu poziomu cieczy chłodzącej, który ciągle się pojawia ;)

Obrazek

Wyjąłem zbiornik i go oczyściłem i ten komunikat się tak często nie pojawia bo ostatnio to od razu po zapaleniu auta się wyświetlał ;)

Dziś jak na złość padło wspomaganie i co się okazało ? Nie ma wcale płynu :shock: wszędzie sucho a płynu nie było :/

Obecny przebieg 170 tyś :D
Ostatnio zmieniony 31 sie 2015, 15:24 przez organista15, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”