Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam,
rozmawiałem ostatnio z magikiem od transonderów, który twierdzi, że w zafirach B wystarczy wylogować i zalogować CIM i wtedy można wgrać klucz od innego auta. Czy ktoś słyszał o takiej możliwości?
Pozdrawiam
Dzięki, chodzi o to, że mam tylko jeden kluczyk, to chyba dość powszechne przy zośkach z Belgii , załatwiłem sobie kluczyk z Anglika i chciał bym sobie z niego podebrać elektronikę i wsadzić do obudowy scyzoryka, rozumiem, że potrzebuje jeszcze nowy transponder i dorobić grot, no i oczywiscie op com
misiek74 pisze:Witam,
rozmawiałem ostatnio z magikiem od transonderów, który twierdzi, że w zafirach B wystarczy wylogować i zalogować CIM i wtedy można wgrać klucz od innego auta. Czy ktoś słyszał o takiej możliwości?
Pozdrawiam
Ten twój magik nie wie co gada albo nie jest magikiem od transponderów
belo76 pisze:Dzięki, chodzi o to, że mam tylko jeden kluczyk, to chyba dość powszechne przy zośkach z Belgii , załatwiłem sobie kluczyk z Anglika i chciał bym sobie z niego podebrać elektronikę i wsadzić do obudowy scyzoryka, rozumiem, że potrzebuje jeszcze nowy transponder i dorobić grot, no i oczywiscie op com
Dokładnie tak.Tylko jak będziesz zamawiał nowy transponder to nie zapomnij zaznaczyć żeby został prekodowany pod opla.
Zawsze dwa kluczyki są do auta.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2015, 08:18 przez drahe, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Mam na razie używany kluczyk z opla, który chciałem na początku używać tylko jako pilota do drzwi. Posiadam dorobiony (klon mojego pierwszego) kluczyk przez pana z "budki" który działa ale żeby zamknąć samochód trzeba się nagimnastykować ...
Możecie mi powiedzieć co zrobić żeby zadziałał sam pilot ?
Miodzik nie wprowadzaj w błąd
Aroniusz ma ZB a nie ZA i dobrze gada w zakładce immo dodaje się kluczyki.
Do @aroniusz podejrzewam że tym kluczykiem tylko odpalisz auto
Czyli nie zaprogramuję go jako samego pilota do drzwi bez wymiany kości immo na czystą i docięciu grota ? Mam kluczyk dorobiony jako klona mojego pierwszego tyle, że on nie ma pilota. Z czasem jak będę miał pewność że elektronika, czyli pilot działa chcę dokupić czystą pastylkę i dorobić grot aby było jak należy.
No i odpowiem sobie sam :
podłączyłem op do zośki i nie można zaprogramować samego kluczyka bez immo, nawet gdy w stacyjce był dorabiany klon a używany kluczyk położony na nim to program podawał że : "nie można zaprogramować". Szukałem innej metody ale nie znalazłem. Wykasowałem wszystkie kluczyki i na nowo zaprogramowałem oryginalny bez problemu. Chyba będę musiał kupić czystą pastylkę immo i spróbować jeszcze raz bo w klonie mam transponder w formie szklanej rurki.
Jeszcze jedno pytanie, czy jak będę miał nowy transponder (ID46) to trzeba wyciąć stary z kluczyka ? Czy ten stary to ta kość zaznaczona na zdjęciu ?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2015, 15:10 przez aroniusz, łącznie zmieniany 2 razy.