O koledzy i koleżanki co to dzisiaj się stało to ja już nie wiem. Cała sytuacja miała miejsce na odcinku 5-10metrów. Ni z tego ni z owego podczas wjazdu na miejsce parkingowe (skręt kołami w prawo), skończyło się wspomaganie, gaz zamiast świecić na stałe kontrolką to migał (oznacza to że się wyłączył), pojawiły się prawie wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej (te na dolnym "pasku") , trochę pofalowało obrotami, i ucichło. Wspomaganie wróciło a kontrolki zgasły.
Zastanawiałem się czy post umieścić tutaj czy w dziale Elektryka, także jeśli administrator uzna proszę o przeniesienie tematu.
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją? Wyglądało to jak nagły brak napięcia. Jeśli też tak uważacie to gdzie szukać tego brakującego prądu?
Z góry dzięki za wskazówki
Zanik napięcia?
Moderator: Sebu$
Zanik napięcia?
Ostatnio zmieniony 06 cze 2015, 08:46 przez wisniaq, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zmierz napięcie na aku i zobaczysz
Auto podepnij pod elm-a czy inne badziewie
Auto podepnij pod elm-a czy inne badziewie
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Teraz najlepsze....
Żeby sprawdzić go miernikiem, muszę przebyć ok.10km... hehe to będzie podróż życia.
Dam znać
Cokolwiek się dalej stanie dzięki Bodek za turbo szybką odpowiedź i wskazówki.
Edit: jedna z klem była poluzowana. nie oznacza to że tańczyła na aku, ale po dokręceniu problemy ustały.
Jeszcze przed "naprawą" zwariował na tyle, że zegary się zresetowały i alarm zapikał... hehe ach ta Zafa..
Żeby sprawdzić go miernikiem, muszę przebyć ok.10km... hehe to będzie podróż życia.
Dam znać
Cokolwiek się dalej stanie dzięki Bodek za turbo szybką odpowiedź i wskazówki.
Edit: jedna z klem była poluzowana. nie oznacza to że tańczyła na aku, ale po dokręceniu problemy ustały.
Jeszcze przed "naprawą" zwariował na tyle, że zegary się zresetowały i alarm zapikał... hehe ach ta Zafa..
Ostatnio zmieniony 06 cze 2015, 19:26 przez wisniaq, łącznie zmieniany 2 razy.