a mnie wcale, generalnie mody podnoszące moc zazwyczaj podnoszą też spalanie. a OPC już fabrycznie do oszczędnych aut nie należyPiasek pisze:Spalanie poraża
[B] - Wojti- 2,0T OPC 241 KM- 2006
Już niedługo będzie druga PozdrawiamWojti pisze:Długo to trwało bo ponad dwa lata ale udało sie spełnić marzenie o 300 konnej Zafirce .Dodatkowo z tego co mi wiadomo pierwsza w Polsce ZB OPC która ma ponad 300 spartan pod maską
Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, 01:40 przez kuros93, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Moc ogarnięta więc przyszedł czas pomyśleć o auto dealingu.No niestety po oględzinach Zafirki ustaliliśmy iz najpierw wizyta u lakiernika polakierowanie kilku elementów + zrobić całą konserwację podwozia czyli rozebranie wszystkich nadkoli i progów
miejsce po nieudanej naprawie przed kupnem Zafirki brak konserwacji
po zdjęciu spojlera z progu niemiłe pęcherzyki na szczęście małe i tylko od strony kierowcy
Od zakupu była na pęknięta dokładka przedniego zderzaka więc przy okazji naprawa
Ogólnie fabryczna konserwacja była w dobrym stanie ale pojedyncze ślady korozji gdzie nie gdzie już były Znalazłem również od strony kierowcy początki korozji na dolnych rantach drzwi
Cała podłoga wymyta 2 dni się słyszy od poniedziałku ciąg dalszy prac konserwacyjnych potem lakierowanie poszczególnych elementów
-dokładka przedniego zderzaka
-progi od strony kierowcy
-przednie i tylne doły drzwi kierowcy i pasażera
-tylne lewy błotnik (zderzak uszkodził rant błotnika + 2 w gniotki )
-tylny zderzak (w zasadzie od kupna miał rysy parkingowe )
Sporo pracy nie myślałem że aż tyle się uzbiera ale skoro autko ma służyć przez wiele lat i być w dobrej kondycji to trzeba poświecić sporo czasu i pieniędzy c.d.n.
miejsce po nieudanej naprawie przed kupnem Zafirki brak konserwacji
po zdjęciu spojlera z progu niemiłe pęcherzyki na szczęście małe i tylko od strony kierowcy
Od zakupu była na pęknięta dokładka przedniego zderzaka więc przy okazji naprawa
Ogólnie fabryczna konserwacja była w dobrym stanie ale pojedyncze ślady korozji gdzie nie gdzie już były Znalazłem również od strony kierowcy początki korozji na dolnych rantach drzwi
Cała podłoga wymyta 2 dni się słyszy od poniedziałku ciąg dalszy prac konserwacyjnych potem lakierowanie poszczególnych elementów
-dokładka przedniego zderzaka
-progi od strony kierowcy
-przednie i tylne doły drzwi kierowcy i pasażera
-tylne lewy błotnik (zderzak uszkodził rant błotnika + 2 w gniotki )
-tylny zderzak (w zasadzie od kupna miał rysy parkingowe )
Sporo pracy nie myślałem że aż tyle się uzbiera ale skoro autko ma służyć przez wiele lat i być w dobrej kondycji to trzeba poświecić sporo czasu i pieniędzy c.d.n.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2015, 14:50 przez Wojti, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Wojtek gratki zacięcia i zawzięcia
Bardzo ciekawie czyta się o Twoich poczynaniach, drobnych remontach i dużych zmianach.
Najlepszego!
Bardzo ciekawie czyta się o Twoich poczynaniach, drobnych remontach i dużych zmianach.
Najlepszego!
- DzidekGb
- Bywalec
- Imię: Dzidek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z18xer
I tak trzymać - jak się o auto dba to się ma potem na lata
......................................................................................................................................................
Tez mnie to czeka ale w przyszłym roku bo teraz to mi chyba czasu braknie na to co mam zaplanowane...
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
jeszcze nie jest tak żle.u mnie rekord na razie 35L na setkę.w lipcu wybieram do CGD to musimy się spotkać.Piasek pisze:Spalanie poraża
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
U mnie do zabezpieczenia i konserwacji jest wydech bo mocno przegrzany i utleniony. Obawiam się że kolejna zima (jeżeli będzie śnieżna a co za tym idzie mocno solankowa) zrobi już spustoszenie. Tylko czym to zakonserwować ??
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Przez chwilę po zobaczeniu pierwszego zdjęcia myślałem, że nie opanowałeś nowej dawki mocy i Zafira zatrzymała się na jakiejś przeszkodzie
Trzeba będzie wreszcie się spotkać i pooglądać to cudo w świetle dziennym. Coś czuję, że z tym samochodem będzie jak z Ibiszem - latka lecą, a rysy zamiast się pojawiać, znikają :>
Trzeba będzie wreszcie się spotkać i pooglądać to cudo w świetle dziennym. Coś czuję, że z tym samochodem będzie jak z Ibiszem - latka lecą, a rysy zamiast się pojawiać, znikają :>
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Oznaczenie silnika: z20leh
Po lakierniku będzie autodetaling i zabezpieczenie lakieru kwarcem
OPC to skrót Ogromne Pieniądze Czekaja Cię do wydania
OPC to skrót Ogromne Pieniądze Czekaja Cię do wydania
Ostatnio zmieniony 16 cze 2015, 22:50 przez Wojti, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he