Zośka nie chce odpalić, upadł kluczyk
Moderator: Sebu$
No i niestety sterownik padł całkiem. Ja raz go już naprawiałem ok.pół roku temu. Już wtedy poprzedni magik mi powiedział, że wcześniej było grzebane w nim. Obecny elektryk powiedział, ze ten już się nie nadaje do naprawy, wiec pozostaje mi szukanie nowego. I tutaj jest sprawa pilna, mam nadzieję, że pomożecie. Auto jest mi potrzebne do pracy, więc muszę je zrobić jak najszybciej.
Chodzi mi o to jaki sterownik kupić, a mianowicie o jego oznaczenie. Na obecnym znalazłem coś takiego:
FGP 55555 600
SIMENS VDO
S50500503
5WK9 393
Czy na "nowym" muszą być takie same, czy po prostu szukać sterownika do Zafiry 1.8 A.
Z tego co patrzyłem na Allegro to jest trochę tych sterowników, ale na każdym jest inne oznaczenie.
Znalazłem jeden, ale podane jest tylko oznaczenie FGP 55555 600 5WK9 393, czyli tak jak na moim.
Chodzi mi o to jaki sterownik kupić, a mianowicie o jego oznaczenie. Na obecnym znalazłem coś takiego:
FGP 55555 600
SIMENS VDO
S50500503
5WK9 393
Czy na "nowym" muszą być takie same, czy po prostu szukać sterownika do Zafiry 1.8 A.
Z tego co patrzyłem na Allegro to jest trochę tych sterowników, ale na każdym jest inne oznaczenie.
Znalazłem jeden, ale podane jest tylko oznaczenie FGP 55555 600 5WK9 393, czyli tak jak na moim.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2015, 13:47 przez jachu34, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Jaki sterownik? silnika? To oznacza kupienie drugiego sterownika z petlą immo i kompletem kluczyków do niego... Albo się mylę i znajdzie się magik, który "sparuje" immo z nowym ECU. Niech ktoś sprostuje jeżeli się mylę...jachu34 pisze:No i niestety sterownik padł całkiem
Tylko czemu na Aledrogo tyle komputerów silnika w komplecie z immo i kluczykami (transponderami)
Janusz
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Janus przekładasz komputer z pętlą i pestką do kluczyka , żeby nie trzeba było magika by sparował. Taki zestaw kupujesz , zakładasz i jedziesz . ( nr. ECU ważne aby nie adaptować przepustnicy itp.)...
Ostatnio zmieniony 02 sie 2015, 23:03 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, chodzi o sterownik silnika. Już zamówiony, dzisiaj mam go dostać. Zamówiłem komputer "czysty", wylogowany , bez pętli i bez pestek. Mam elektryka, który mi go zaprogramuje. Kupiłem od gościa, który zajmuje się naprawą i sprzedażą sterowników. Nie chciałem kupować ze skrótu, ani z niepewnego źródła. Jak będzie po naprawie dam znać co i jak.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
jachu34, A poprzednim razem też zakupiłeś regenerowany, czysty ,wylogowany
Wiesz bo może właśnie to być problem u Ciebie
Wiesz bo może właśnie to być problem u Ciebie
Ostatnio zmieniony 03 sie 2015, 17:13 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.
Poprzednim razem właśnie regenerowałem. Dodatkowo wymieniłem wtedy wiązkę między immo, a sterownikiem. Pomogło na 5 m-cy i znowu kicha.
Obecny sterownik ( czysty, wylogowany ) kupiłem na Allegro od gościa który zajmuje się tylko takimi rzeczami. Na necie pełno jest sterowników ( a nawet kompletów z pętlą, pestką i kluczykami ). ale na ogół są to komputery z rozbiórki, nie sprawdzone. Wolałem nie ryzykować.
Właśnie dzwoniła małżonka, ze odebrała autko ( ja jestem jeszcze w pracy ). Podobno hula ładnie Ale to sprawdzę dopiero jutro rano.
Obecny sterownik ( czysty, wylogowany ) kupiłem na Allegro od gościa który zajmuje się tylko takimi rzeczami. Na necie pełno jest sterowników ( a nawet kompletów z pętlą, pestką i kluczykami ). ale na ogół są to komputery z rozbiórki, nie sprawdzone. Wolałem nie ryzykować.
Właśnie dzwoniła małżonka, ze odebrała autko ( ja jestem jeszcze w pracy ). Podobno hula ładnie Ale to sprawdzę dopiero jutro rano.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
Kochanki zawsze pochłaniają większe koszta ...jachu34 pisze:Oczywiście, że da się wyleczyć. Tylko, że jej choroby powoli zaczynają mnie więcej kosztować niż utrzymanie mojej małżonki.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2015, 03:02 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.