Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
u mnie jest oryginalnie ta osłona z klapą do inspekcji ale za cholerę filtra nie odkręcę a tym bardziej od góry... za każdym razem osłona w całości robi wypad, ale przez to zawsze jest umyta i wyszorowana w wannie
W silnikach wersji OPC tj Z20LET, Z20LER i Z20LEH odradza się (także przez samo GM) zakładanie tej pokrywy. Powód jest prozaiczny - te silniki grzeją się znacznie mocniej niż inne i wymagają dobrej wentylacji. Sporo o tym na forach (w tym i naszym).
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
norris_85 pisze:W silnikach wersji OPC tj Z20LET, Z20LER i Z20LEH odradza się (także przez samo GM) zakładanie tej pokrywy. Powód jest prozaiczny - te silniki grzeją się znacznie mocniej niż inne i wymagają dobrej wentylacji. Sporo o tym na forach (w tym i naszym).
Wiem czytałem ... Ale w zime nie zamierzam śmigać pełną mocą OPC ... A po zimie zdejmę ....
szary Pięknie silniczek się świeci ...
Dużo za świetnie wykonaną pracę ...
rafant4011, jaki byłby sens użycia placka w sprayu? Przecież później wszystko by było tłuste i syf czepiałby się jeszcze bardziej niż jak przed czyszczeniem I cała robota plusu w ...... sami wiecie w co