Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tylko w temacie do którego dałem link nie zostało to do końca wyjaśnione...
chociaż ktoś pisał że jeśli kontrolka z kluczykiem się pali na zapłonie , znaczy że w pamięci jest błąd... więc jeśli u mnie się nie pali wcale - znaczy że wszytko jest ok ... albo ktoś ją odłączył
przeglądam Youtube, i póki co większość odpalanych zafir / astr ma tą kontrolkę ale zdarzają się takie jak moje - czyli bez auta z kluczykiem ....
ostatnio podłączałem kompa i były błędy od radia .... że jakieś funkcje niedostępne bo wymieniłem radio na inne niż oryginalne i żadnych błędów więcej nie było ...
ale był to program BOSHa więc nie wiem czy dobry czy nie , i teraz jak sprawdzić czy ktoś to odłączył
a zaciekawiło mnie to ze względu na czarny dym z rury, nie jest jakoś mega wielki ale wydaje mi się że lekko za mocno ..
Tomek sorki że tyle czekałeś ale musiałem z córką rundkę na rowerze zrobić. Więc tak: u mnie po przekręceniu kluczyka na moment zapala się rzeczowa lampka z autkiem po czym szybko gaśnie.
Może być faktycznie tak jak mówisz, że jak się świeci to ma błędy w pamięci, bo ta którą wczoraj oglądałem też miała wywalane błędy ( coś z hamulcami ) i również kojarzę że ta kontrolka gasła dopiero po odpaleniu silnika.
Sam jestem ciekaw teraz jak powinno być prawidłowo.
Ja zawsze muszę szukać dziury w całym😃 , w pon podjade do miejscowego szamana elektryka, i niech podłączy sie i sprawdzi wszystko, może jest coś takiego jak test kontrolek, w sumie moje auto ma moc, żadnych niepokojących zachowań. Czy czego kolwiek, jedynie troche czarnego dymu , zwłaszcza ja ruszam. Poczekamy do poniedzialku może się wyjaśni.pablo2374, spoko nie czekali odświeżając stronę hehe.
Teoretycznie powinna tak jak u pablo2374, zapalić się i zgasnąć na samym zapłonie. Ale na youtube spotkałem się już z paroma autami i to nie w pl . W których po przekręceniu kluczyka nie zapala się ta głupia kontrolka .
Gdzieś były tematy na forum nie wszystkie auta mają kontrolkę z kluczykiem (ja nie mam) były chyba od 2000 r dla silnika benzynowego 1.8 nie wiem jak inne i może się mylę. Ty masz Diesla czy było podobnie nie wiem
Jedno jest pewne, im więcej człowiek szuka tym więcej znajdzie ;p
Najlepiej jeździć i się nie przejmować dopóki jeździ i jest ok to śmigać, jak zdechnie to wtedy naprawić bo inaczej to człowiek straci nerwy i kase na szukanie co może być spier*****e.
lawless pisze:Gdzieś były tematy na forum nie wszystkie auta mają kontrolkę z kluczykiem (ja nie mam) były chyba od 2000 r dla silnika benzynowego 1.8 nie wiem jak inne i może się mylę. Ty masz Diesla czy było podobnie nie wiem
Moja Zosia jest z 1999 roku i też nie ma kontrolki auta z kluczykiem. Jak coś się dzieje, to świeci kontrolka z silnikiem. Również ona zapala się po włączeniu zapłonu i po chwili gaśnie.
Tak sobie pomyślałem, że aby sprawdzić, czy masz takową kontrolkę sprawną, sprowokuj jej zapalenie. W benzynie odpięcie przepływki chyba coś takiego powoduje. Nie wiem, jak działa diesel, więc nie wiem co można i czy w ogóle można coś odpiąć bez szkody dla silnika