[A] adask04 - Opel Zafira A 1.8 125 KM Automat.

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ojciec polak
Zafiromaniak
Imię: Paweł
Auto: Ford
Model: SMAX
Oznaczenie silnika: Durat2.0L

#16 Post autor: ojciec polak »

Gratuluję wyboru. Powodzenia. :f1:

Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z1.8XER

#17 Post autor: lawless »

Bezawaryjności i zadowolenia z auta :piwo: :piwo:
Myśl samodzielnie!

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#18 Post autor: Wojti »

Bezawaryjności i zadowolenia z jazdy :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

adask04

#19 Post autor: adask04 »

milo100 pisze: Moze jakis mały spocik :?:
Bo nie mamy daleko do siebie :mrgreen:
No czemu nie ;) Niestety póki co kolego Sebu$ moja Zosia jest na benzynce, jak dostanie instalacje LPG to wtedy bede mógł jeździć gdzieś dalej na zloty/spoty :)

Póki co wstawiam takie oto zdjecia które pstrykłem :)

Widok z okna z domu dziewczyny :))
Obrazek

Pozostałe zdiątka :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zdjęcia nadal robione telefonem :) Ale Zosia jeździ jak bajka ;) Ciągle mi mało hehe :)
A niewiem czy Wy też tak macie ale dzwiek silnika to dla mnie poprostu poezja :) Mam ochote wylaczyc radio i sluchac tego dzwieku mmmm poprostu cos pieknego xD
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2015, 02:13 przez adask04, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rafoooo
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#20 Post autor: Rafoooo »

Jak się ożenisz, to będziesz pogłaśniał radio, żeby nie słyszeć ględzenia Żony :lol:

... taki żarcik :mrgreen:

Zosia :ok:
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać. :P

adask04

#21 Post autor: adask04 »

Heh to sie żone posadzi na 6 lub 7 miejscu xD

Maćku napisał: "Hehe Scenic nigdy nie był wystarczająco dobry jedyny Plus to osobne fotele z tyłu i mnogość schowków ;)

Gratulacje zakupu Zośki tradycyjny srebrny kolor jest jak najbardziej ładny"

Powiem Ci tak niby fajny bajer te 3 fotele ale np jak sie ktoś chce położyc to już za wygodnie nie ma bo mu sie ranty fotela wbijaja ;p

Co do schowków może i jest ich dużo ale co z tego skoro jedyne co tam mozna włozyć to chyba papierki po cukierkach ;p są tak małe że nic sie w nich nie miesci. Wole miec jeden schowek a porzadny niz 10 bezuzytecznych.

Awatar użytkownika
robinofsherwood
Przeglądacz
Imię: Daniel
Auto: Zafira C 1,4 COSMO / INNOVATION
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A14NET

#22 Post autor: robinofsherwood »

adask04, :piwo: wygląda świetnie :D i oby tak jak do tej pory, jeździło Ci się Nią jak najdłużej :D
Szary to jedyny słuszny kolor :P ciemny lub jasny ale szary :lol: ;)

Gratki i szerokości :piwo:

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#23 Post autor: Wojti »

Zdjęcia wyszły :ok: :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

adask04

#24 Post autor: adask04 »

robinofsherwood pisze: :piwo: wygląda świetnie :D i oby tak jak do tej pory, jeździło Ci się Nią jak najdłużej :D
Szary to jedyny słuszny kolor :P ciemny lub jasny ale szary :lol: ;)
Dzięki, No póki co faza nowego autka trwa, nie mogę się napatrzeć i ciągle bym jeździł ;p
Strasznie mi się fajnie jeździ ;)

Zosia wczoraj dostała nowy rozrząd z pompą wody, pasek klinowy, olej Liqui Moly z dwusiarczkiem molibdenu, nowe filtry paliwa, powietrza i przeciwpyłkowy z aktywnym węglem i czujnik temperatury bo wskazówka fiksowała.

Jednak jak dziś rano jechałem do pracy to zauważyłem że wskazówka temperatury po 3 km nawet nie drgnęła... po 3,5 czyli jak już gasiłem to wskoczyła na te 2 kreski na dole. Bardzo wolno sie nagrzewa. Czytałem tu posta i kolega pisał że w dieslu widać zmiany na wskazówce po 2 km a po 5km sie nagrzał do 90*C a benzyna chyba powinna szybciej nie ?

Ile u Was km potrzeba do 90*C ? przy takich temperaturach jak teraz ? Bo nie wiem czy sprawdzać termostat.

Pozdrawiam :))

Skasowany użytkownik 16629

#25 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Wierz mi, 3km to bardzo mało, prawda, że benzyna zagrzewa się o wiele szybciej niż diesel, ale te 5km trzeba liczyć do podniesienia. Przejedź się gdzieś dalej, zrób te 10km powiedzmy, wtedy już powinno być blisko lub równe 90 stopni, jeżeli nie będzie to termostat.

Cieszy mnie, że znalazłeś autko dla siebie po wielu bojach z szukaniem, kolor bardzo słuszny, wyposażenie widzę bardzo dobre (ciemne szybki fabryczne-bardzo dobrze się prezentują na tym kolorze, wiem, mam takie same :), elektryka, klimka i to, czego zazdroszczę - białe zegary). Jedyne co bym zmienił to felgi - te które są na zimówki (bo strasznie mi się podobają, ale są małe), a na lato jakieś 16" oczywiście oryginalne oplowskie - to wszystko kwestia gustu. Adamie zakładaj gazownię i śmigaj do woli, bo widzę, że strasznie się cieszysz z tego zakupu i niech tak zostanie na bardzo dużo kilometrów

adask04

#26 Post autor: adask04 »

Dzięki kolego za miłe słowa :) Tak jak mówie póki co jestem świeżo po zakupie więc jeszcze podniecenie nie opadło hehe :)

Ale naprawde Zosie trafiłem godną do walki z Jej poprzednikami :)
Mnie cieszą 4 elektryczne szybki, elektryczne lusterka podgrzewane, i wkońcu działająca klima xDxDxD Białe zegary powiem Ci że wg mnie wyglądają dziwnie do wszystkich innych elementów które są czarne :) ale kwestia gustu i może być :)

Felgi fajnie że są ale ja również jeśli miałbym trochę kasy kupiłbym inne a te dał na zime ;)

A jeśli chodzi o termostat to chyba go jednak sprawdzę bo 90*C to naprawdę mam po 10 km a do 3,5 km wskazówka leży martwym bykiem :(

Skasowany użytkownik 16629

#27 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

adask04 pisze:Białe zegary powiem Ci że wg mnie wyglądają dziwnie do wszystkich innych elementów które są czarne :) ale kwestia gustu i może być :)
Zawsze możesz lekko odmłodzić panel środkowy wymieniając go na srebrny z polifta tak, jak ja zrobiłem i efekt bardzo dobry

Obrazek

Ja dodatkowo amatorsko okleiłem ramkę wokół gałki, ale dobrałem zbyt jasną okleinę, ale i tak jest bardzo dobrze. Sama wymiana elementów deski nie jest skomplikowana i wcale nie jest taka droga, najlepiej kupić samą ramkę wokół pokręteł, bo wtedy widać jak całość jest zmontowana i wtedy po omacku możesz ją oddzielić od samego panelu pokręteł bez demontażu linek. Oczywiście mówię o wymianie kompletu czyli ramka pokręteł + popielniczka, bo są też Zosie z samym srebrnym panelem ogrzewania, a popielniczka czarna... na to pewnie też przyjdzie czas, najpierw doprowadź wszystko do porządku, zainstaluj lpg, potem pieniążki na gadżety

Jeżeli chodzi o termostat, jeżeli nie zapomnę to postaram się jutro w drodze do pracy na 14-tą sprawdzić jak szybko się moje autko nagrzewa w sensie kilometrowo :)

adask04

#28 Post autor: adask04 »

kacza1982 pisze:najpierw doprowadź wszystko do porządku, zainstaluj lpg, potem pieniążki na gadżety

Jeżeli chodzi o termostat, jeżeli nie zapomnę to postaram się jutro w drodze do pracy na 14-tą sprawdzić jak szybko się moje autko nagrzewa w sensie kilometrowo :)
Dokładnie, najpierw obowiązki, później przyjemności ale szczerze z całym szacunkiem srebrny panel też mi jakoś nie leży hehe :P Zostawię tak jak mam ;)

Jeśli chodzi o sprawdzenie nagrzewania to będę wdzięczny ;))

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#29 Post autor: chabretti »

Zafirka Super :ok: Zadowolenia i bezawaryjności :) :f1:

Awatar użytkownika
kamil12luty
Mieszkaniec
Model:

#30 Post autor: kamil12luty »

Witam kolejnego Medalika ;)

Bardzo łądna zafirka super kolor ( mam identyko :)
Jak byś czegoś potrzebował, śmiało pisz.....
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2015, 14:45 przez kamil12luty, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”