Grand C-Max 2.0 TDCI Kamera Panorama Navi Asystent
Moderator: Tunio999
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Grand C-Max 2.0 TDCI Kamera Panorama Navi Asystent
Silnik 2.0
Autko ładne
http://allegro.pl/grand-c-max-2-0-tdci- ... 85492.html
świeżo wystawione
i bardzo ładnie wyposażone, łącznie z automatem
Autko ładne
http://allegro.pl/grand-c-max-2-0-tdci- ... 85492.html
świeżo wystawione
i bardzo ładnie wyposażone, łącznie z automatem
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
1. Odpalamy allegro.pl i mobile.de
2. Porównujemy ceny
3. Zastanawiamy się jak to jest że pośredników (którzy chcą zarobić) oraz kosztów (tranzyt, opłaty) przybywa, a cena spada
4. Zastanawiamy się czy chcemy się turystycznie przejechać do Zielonej Góry i jakie będą długofalowe konsekwencje tego wyjazdu
Sprzedający ma wiele kont:
http://allegro.pl/avensis-2-0-d4d-126km ... 58390.html\
http://allegro.pl/s-max-2-0-140km-duza- ... 76570.html
2. Porównujemy ceny
3. Zastanawiamy się jak to jest że pośredników (którzy chcą zarobić) oraz kosztów (tranzyt, opłaty) przybywa, a cena spada
4. Zastanawiamy się czy chcemy się turystycznie przejechać do Zielonej Góry i jakie będą długofalowe konsekwencje tego wyjazdu
Sprzedający ma wiele kont:
http://allegro.pl/avensis-2-0-d4d-126km ... 58390.html\
http://allegro.pl/s-max-2-0-140km-duza- ... 76570.html
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
autko ładne lecz... brak tego czegoś jest bardzo spokojne
miąłem przyjemność niedawno jechać zafirką C w białym kolorze i 20felgach co prawda nie w full wypasie ale sam wygląd wygląda jakoś bardziej rasowo agresywniej...
jak bym miał jakieś ponad 50tysi na zbyciu to bym wybrał zafirkę C lub Volvo xc90
ze wskazaniem na Zafirę bo korzystniejszy rocznik ale widzę że lepsza połówka już zadecydowała
miąłem przyjemność niedawno jechać zafirką C w białym kolorze i 20felgach co prawda nie w full wypasie ale sam wygląd wygląda jakoś bardziej rasowo agresywniej...
jak bym miał jakieś ponad 50tysi na zbyciu to bym wybrał zafirkę C lub Volvo xc90
ze wskazaniem na Zafirę bo korzystniejszy rocznik ale widzę że lepsza połówka już zadecydowała
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
50 to za mało na ZC, a XC90 - jest paskudne, to już wolałbym 60, ale też nie jest za duże :>Robert LTM0154 pisze:....jak bym miał jakieś ponad 50tysi na zbyciu to bym wybrał zafirkę C lub Volvo xc90 ...
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Fordy mi się podobają ale osobiście wolałbym zwykłego C-Maxa niż Granda. Nie podobają mi się optycznie z boku te drzwi przesuwne Poza tym jest
wiem że przesadziłem ale zaczynam zbierać na nie - mam już końcówkę odłożoną
A ja polecę po bandzie jestem za XC90 dla mnie jest PIĘKNEBodek pisze: a XC90 - jest paskudne, to już wolałbym 60, ale też nie jest za duże :>
wiem że przesadziłem ale zaczynam zbierać na nie - mam już końcówkę odłożoną
- cns80
- Zafiromaniak
O gustach się nie dyskutuje.
Wolałbym S-Maxa bo praktyczniejszy ale może Bodkowi nie potrzebny taki duży.
Mam XC70 i to jest całkiem całkiem bo jest crossover'em natomiast SUV'a za żadne skarby świata. Nie dość że zajmuje dużo miejsca to jeszcze w środku jest go mało. Koszta utrzymania zupełnie nieadekwatne do walorów użytkowych, a ponadto...
... nie mam kompleksu małego ptaszka
Wolałbym S-Maxa bo praktyczniejszy ale może Bodkowi nie potrzebny taki duży.
Mam XC70 i to jest całkiem całkiem bo jest crossover'em natomiast SUV'a za żadne skarby świata. Nie dość że zajmuje dużo miejsca to jeszcze w środku jest go mało. Koszta utrzymania zupełnie nieadekwatne do walorów użytkowych, a ponadto...
... nie mam kompleksu małego ptaszka
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
A wszystko co napisałeś można wprowadzić pod wspólny mianownik: motorschade.cns80 pisze:1. Odpalamy allegro.pl i mobile.de
2. Porównujemy ceny
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
Niestety taka prawda, że za 50 000 złotych nie ma co kupić, 3 letniego, jakiś nowy model w dieslu i z przebiegiem koło 100 000 km.
Zafira C jest super, i tańsza od S-Maxa sporo, Grand C-Max oglądałem i jest mniejszy nawet od Zafiry B, dla mnie za mały.
Fordy mają za to fajne silniki 2,0 TDCI szczególnie po 2011 roku, każdy(115,140,163) po chipie daje 200KM i 400Nm.
Ładny jest jeszcze Peugeot 5008, miałem jazdę próbną z silnikiem 2.0 HDI 150 i super się jechało.
Grand C4 mi się nie podoba, silniki takie same jak w Peugeot.
No i w Zafirze C, siedzą już skrzynie F40(nie wiem czy we wszystkich), i silniki 2.0 CDTI(130 i 160) też spokojnie robi się na 200km i 400Nm.
A teraz najlepsze, że w Zafirkach z tego roku jest już korek do AdBlue, trzeba dolewać.
No i silnik jest podobno konstrukcją tylko Opla, tak Zachar mówił w teście w Autocentrum.
Życzę długiego szukania autka, bo szukanie jest najfajniejsze. Jak już się znajdzie, kupi, chwile pojeździ to się nudzi i chciałoby się zmienić.
Zafira C jest super, i tańsza od S-Maxa sporo, Grand C-Max oglądałem i jest mniejszy nawet od Zafiry B, dla mnie za mały.
Fordy mają za to fajne silniki 2,0 TDCI szczególnie po 2011 roku, każdy(115,140,163) po chipie daje 200KM i 400Nm.
Ładny jest jeszcze Peugeot 5008, miałem jazdę próbną z silnikiem 2.0 HDI 150 i super się jechało.
Grand C4 mi się nie podoba, silniki takie same jak w Peugeot.
No i w Zafirze C, siedzą już skrzynie F40(nie wiem czy we wszystkich), i silniki 2.0 CDTI(130 i 160) też spokojnie robi się na 200km i 400Nm.
A teraz najlepsze, że w Zafirkach z tego roku jest już korek do AdBlue, trzeba dolewać.
No i silnik jest podobno konstrukcją tylko Opla, tak Zachar mówił w teście w Autocentrum.
Życzę długiego szukania autka, bo szukanie jest najfajniejsze. Jak już się znajdzie, kupi, chwile pojeździ to się nudzi i chciałoby się zmienić.
- cns80
- Zafiromaniak
To poczytaj jak szybko pompy opiłkują i jak wtryski siadająbasti_seba pisze:Zafira C jest super, i tańsza od S-Maxa sporo, Grand C-Max oglądałem i jest mniejszy nawet od Zafiry B, dla mnie za mały.
Rewelacja. Ten C-Max będzie miał to samo. Do tego jeszcze alternator do wymiany co 40-60 tys bo pad dzięki światłom dziennym.
Żarówka świateł dziennych kosztuje jedyne 159 zł w ASO. Dostęp jest taki że szybciej zmienię pierścienie przez wydech.basti_seba pisze:Ładny jest jeszcze Peugeot 5008, miałem jazdę próbną z silnikiem 2.0 HDI 150 i super się jechało.
Nie chcecie mieć problemu i mieć duży samochód z fajnym silnikiem i wmiarę rozsądnie płacić za paliwo ?
Jedyne rozwiązanie to V6 i LPG. Te silniki we wszystkich markach znoszą dużo i zupełnie nie odczuwają różnicy z powodu LPG. Dają dużo mocy a koszt jady to nadal taka sama albo niższa cena niż w przypadku benzynowca lub diesla.