Zafira A 2,2 16V LPG automat
Moderator: Sebu$
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Ale jakos mi sie wydaje ze temat uciekl od sedna sprawyshadoworg pisze:Napisałem to odnośnie ostatnie go posta Przemka
Ostatnio zmieniony 11 lip 2015, 21:26 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
bazyliszek72
- Przemek_7171
- Świeżak
- Imię: Przemek
- Auto: Opel Zafira A 2.2
- Oznaczenie silnika: Z22SE
Samochód dany do remontu-głowica zrobiona jak nówka,wymienione wszystkie uszczelniacze,planowanie,nowa uszczelka-ogólnie zrobione jak należy-przy sciaganiu głowicy okazało się że slizg od przeciwwagi czy cos takiego był pękniety,w dodatku jedno koło rozrządu było luźne-drugiego natomiast nie szło odkręcic-ogólnie rozrząd w dobrym był stanie ale jego postanowiłem tez wymienić by mieć spokój.Ponad to wymieniłem olej na nowy bo stary nie był za ciekawy(silnik wszystkiego nie przepalał i do oleju dostawało się ponoć paliwo...stąd olej był rzadszy niż z butelki)Zosia dostała drugie życie-zobaczymy jak będzie dalej bo jak narazie to czuc moc i o wiele lepsze przyspieszenie niz było wczesniej.zrobie z 1000 km i napisze jak się autko czuje.
- Przemek_7171
- Świeżak
Zośka dostała drugie życie
Auto przyspiesza jak powinno,silnik kreci sie aż miło.
Powiedzcie mi....za zrobienie głowicy,spawanie obu tłumików,wymiana rozrządu,wymiana oleju,Komplet uszczelek pod głowice i na kolektor,wyczyszczenie i naprawa przepustnicy bo sie nie otwierała do końca,regeneracja modułu sterowania silnika i nowe swiece 3700 to dobra cena czy nie za bardzo??
Auto przyspiesza jak powinno,silnik kreci sie aż miło.
Powiedzcie mi....za zrobienie głowicy,spawanie obu tłumików,wymiana rozrządu,wymiana oleju,Komplet uszczelek pod głowice i na kolektor,wyczyszczenie i naprawa przepustnicy bo sie nie otwierała do końca,regeneracja modułu sterowania silnika i nowe swiece 3700 to dobra cena czy nie za bardzo??
Przemek_7171 czy Twoja Zosia bierze olej? Mam taką samą z leniuchem, i powiem Ci że wymieniłem olej 2000km temu i wczoraj wywalił mi błąd żebym sprawdził stan oleju. Brakowało 1L. Dziwnie bo nie cieknie, nie dymi, ładnie przyspiesza. Czy to jest w ogóle możliwe? Może mechanik nie zrobił dolewki końcowej?
- Przemek_7171
- Świeżak