Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mr.big pisze:Ja zamontowałem BRC kilka miesięcy temu. Miałem tego nie robić, ale nie byłbym w stanie finansowo wydolić na benzynę którą auto "piło" powyżej 12 litrów na mieszanej trasie...
To Ci sporo zafirka pali Pb ..Ja mam swoją kilak dni ale pokazuje w cyklu mieszanym 9,1na kompie . W sumie około 0,5 l więcej niż astra G z tym silnikiem
Co do gazu jakie masz to BRC sequent 24. Z pomarańczowym wtryskami i reduktorem 1200 ????
Ostatnio zmieniony 01 paź 2015, 18:56 przez misiekzoo, łącznie zmieniany 1 raz.
adask04 pisze:
... gazownik podszedł do mnie indywidualnie i mam sekwencję a podgrzewany reduktor spełnia moje oczekiwania i po minucie czy dwóch już jade na gazie
Szybko Ci przerzuca na gaz. O co chodzi z tym podgrzewanym reduktorem ?
adask04 pisze:
Z tymi dotryskami benzyny wg mnie to też masakra. Nie po to montuje się LPG żeby benzyny ubywało. Dla mnie rozwiązanie bez sensu.
Niestety nie znam szczegółów jak to działa. Może znajdzie się na forum ktoś kto zna temat lepiej. Nie odczuwam dużego ubytku benzyny. Może ma to jednak sens...
Pytanie kiedy on tak robi, bo wskaźnika żadnego nie ma.
misiekzoo pisze:
mr.big pisze:Ja zamontowałem BRC kilka miesięcy temu. Miałem tego nie robić, ale nie byłbym w stanie finansowo wydolić na benzynę którą auto "piło" powyżej 12 litrów na mieszanej trasie...
To Ci sporo zafirka pali Pb ..Ja mam swoją kilak dni ale pokazuje w cyklu mieszanym 9,1na kompie . W sumie około 0,5 l więcej niż astra G z tym silnikiem
Co do gazu jakie masz to BRC sequent 24. Z pomarańczowym wtryskami i reduktorem 1200 ????
No niestety bardzo dużo Pb pali....
Szczerze mówiąc nie wiem jakie mam to BRC. Sprawdzę.
adask04 pisze:
Z tymi dotryskami benzyny wg mnie to też masakra. Nie po to montuje się LPG żeby benzyny ubywało. Dla mnie rozwiązanie bez sensu.
Niestety nie znam szczegółów jak to działa. Może znajdzie się na forum ktoś kto zna temat lepiej. Nie odczuwam dużego ubytku benzyny. Może ma to jednak sens...
Pytanie kiedy on tak robi, bo wskaźnika żadnego nie ma.
Mam Staga Q-box+ gdzie benzyna jest dotryskiwana przy wyższych obrotach, żeby chłodzić zawory. Ta funkcja jest uruchamiana jako opcja. Potwierdziłem również tę "właściwość" na infolinii producenta. Z czasem okaże się czy przynosi jakąś korzyść.
Znajomy ma tak w hyundai . Fabryczna instalka . wymagane właśnie chłodzenie zaworów by mieć instalację i gwarancję . Paliwo dozuje z tego co mi mówił przy wyższych obrotach. Spala mu niecałe dwa litry na 100 km . W zależności gdzie jeździ i jak daje po gazie
Mam sprawdzonych gazowników więc bez obaw zakładam . Od lat serwisuje i montuje u nich instalację . Wcześniej brałem BRC ale od dwóch lat robią Staga ( czyli wersję dla ubogich ) i się skusiłem . Zapewnia mnie majster że z tym silnikiem będzie spoko chodzić
Szybko Ci przerzuca na gaz. O co chodzi z tym podgrzewanym reduktorem ?
Chodzi o to że reduktor jest podgrzewany nie tylko przez ciecz chłodzącą ale też przez świece żarowe podpięte do niego. Po uruchomieniu silnika, zaczynają grzać reduktor a gdy osiągnie temperature około 50*C to się wyłączają. Efektem tego jest szybsze przejście do zasilania gazem:) W moim przypadku trwa to około 1,5 - 2 min podczas 1 uruchomienia po długim postoju.
Sorki. Myślałem że ...
świece żarowe to chyba w Dieslu były jakiś czas temu
och ta technologia idzie z "gazem" ...
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
No jak widać
W dieslu się załączały przed uruchomieniem silnika a tu po
Niewiem czy to się fachowo nazywa świeca żarowa czy grzałka Dla mnie srał pies jak się nazywa, tak mi powiedział gazownik
Dla mnie ważne że grzeje i swoją role spełnia w 100 %
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
mr.big pisze:
To jakieś oryginalne rozwiązanie, czy indywidualna rzeźba ?
Domyślam się że to drugie. CIekawe jak to jest rozwiązane. Możesz cyknąć fotkę ?
To jest oryginalny parownik z podgrzewaniem o nazwie AC R01 a fotki możesz zobaczyć w temacie o mojej Zosi