Gaśnie zaraz po odpaleniu
Moderator: Sebu$
-
Grzechu47
Gaśnie zaraz po odpaleniu
Witam. Mam problem z moją opc. Podczas odpalania ciepłego autka po krótkim postoju silnik zaskoczy i zgaśnie. Jeżeli zakręce rozrusznikiem od razu nie chce zapalić, natomiast po odczekaniu kilku sekund odpala normalnie. Sytuacja występuję co około 10 odpalenie. Moze ktoś miał podobny problem.
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
-
Pablo84K
Witam, jak odpala bardzo ciężko i zaraz gaśnie to czujnik położenia wału, ale tu byś w ogóle nie mógł pojechać. A jak po rozgrzaniu to może być i cewka, albo jakiś czujnik. Jak złapie wyższą temperaturę to czujnik głupieje. Chyba tylko podłączenie pod kompa Ci pozostaje. A w Łodzi na Przybyszewskie przed Orlenem jadąc od twojej stronie, w lasku gość podobno bierze 10zł za podłączenie. Na Przybyszewskiego za Kilińskiego masz sklep Oplex, części nie najtańsze, ale kiedyś w Corsie gość mi proponował że mogę pod sklepem podmienić listwę zapłonową żeby sprawdzić, czy to ono jest wadliwa. Powodzenia i napisz co było!!! 
Ostatnio zmieniony 13 paź 2015, 08:59 przez Pablo84K, łącznie zmieniany 1 raz.
-
milek_olkusz
-
GOTI
Podobny temat odnośnie problemu z odpalaniem "na ciepłym": http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=12265
-
Grzechu47
-
Pablo84K
A nie odczuwasz spadku mocy? To co Ci się dzieje to wydaje mi się że musi mieć związek z temperaturą. Ale błędów nie ma i szukaj igły... Nie wiem jak działają czujniki, ale może jak zimny silnik to czujnik ma prawidłowe parametry, ale ze wzrostem temperatury głupieje. No w takim wypadku pozostaje mierzenie rezystancji w zależności od temperatury, ale czy są dostępne tabele pomiarowe? Do fiata i nubiry miałem.
-
Grzechu47
-
GOTI
-
Grzechu47
-
Grzechu47