[A] - Sebu$ - 2.0 OPC, 192 KM, 2002
- Marzenka13
- Zafiromaniak
- Imię: Marzena
- Auto: Inny
- Model: D
- Oznaczenie silnika: b_1.6
Sebus współczuję naprawdę masakra . Jedyne dobrze to że masz AC . Ja zawsze wykupuje Ac bo to nigdy nie wiadomo Powodzenia
Przekaz 1% - Kingusi a to jej stronka http://www.pomoz.eu .
"Idąc po prostu idź! Siedząc po prostu siedź! Przede wszystkim Nie wahaj się!"
"Idąc po prostu idź! Siedząc po prostu siedź! Przede wszystkim Nie wahaj się!"
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
brak komentarza!!!! cham prosty jakiś i tyle!!!!!!!!
aż scyzoryk w kieszeni się otwiera
aż scyzoryk w kieszeni się otwiera
Ostatnio zmieniony 24 lis 2015, 16:12 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
3000 zł - tyle dziś miła pani z Warty zaproponowała jako odszkodowanie bez obecności likwidatora.
Podpowiedziałem pani, że to nie jest standardowa wersja tylko OPC i sam zderzak to koszy ok 900 zł, a gdzie reszta ?
Po mojej sugestii, że oddam auto do ASO Opla, zaproponowała mi dwa warsztaty, które mają z nimi podpisaną umowę bezgotówkową.
cdn ...
Podpowiedziałem pani, że to nie jest standardowa wersja tylko OPC i sam zderzak to koszy ok 900 zł, a gdzie reszta ?
Po mojej sugestii, że oddam auto do ASO Opla, zaproponowała mi dwa warsztaty, które mają z nimi podpisaną umowę bezgotówkową.
cdn ...
- szary
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Seat Alhambra / Skoda Octavia
- Model: FL
- Oznaczenie silnika: AUY
- Kontakt:
Warta to cwaniaczki. Ostatnio załatwiałem likwidację szkody w samochodzie mojego taty.
Z tego co wyczytałem likwidujesz szkodę ze swojego AC. Warta liczy bardzo dużą amortyzację na częściach (jeżeli dobrze pamiętam to coś ok 50%) jeżeli samochód jest starszy niż 10 lat, czyli jednym słowem mówiąc zmuszają do użycia zamienników. I miła pani powiedziała że mogę samochód oddać do ASO na naprawę i oni zaakceptują koszty robocizny ale części oryginalnych już nie. Inaczej masz się to do likwidacji szkody z OC sprawcy ponieważ wtedy liczą 100 % ceny kwoty za oryginalne części.
Z tego co wyczytałem likwidujesz szkodę ze swojego AC. Warta liczy bardzo dużą amortyzację na częściach (jeżeli dobrze pamiętam to coś ok 50%) jeżeli samochód jest starszy niż 10 lat, czyli jednym słowem mówiąc zmuszają do użycia zamienników. I miła pani powiedziała że mogę samochód oddać do ASO na naprawę i oni zaakceptują koszty robocizny ale części oryginalnych już nie. Inaczej masz się to do likwidacji szkody z OC sprawcy ponieważ wtedy liczą 100 % ceny kwoty za oryginalne części.
- Sebu$
- -#Administrator
mam umowę AC z użyciem oryginalnych części.szary pisze:Warta to cwaniaczki. Ostatnio załatwiałem likwidację szkody w samochodzie mojego taty.
dlatego już na 49,99 % oddaje do ASO Opla
- szary
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Seat Alhambra / Skoda Octavia
- Model: FL
- Oznaczenie silnika: AUY
- Kontakt:
Nie no. Mówię tylko żebyś dokładnie przeczytał postanowienia ogólne. Jak ojciec ubezpieczał nie było tańsze czy droższe AC. Była tylko jedna stawka , bez udziału własnego i naprawa na oryginalnych częściach. Ale w regulaminie było napisane że samochód który ma powyżej 10 lat ma amortyzację na części oryginalne
- Sebu$
- -#Administrator
Dostałem odpowiedź i mam zniesioną amortyzację ...szary pisze:Nie no. Mówię tylko żebyś dokładnie przeczytał postanowienia ogólne. Jak ojciec ubezpieczał nie było tańsze czy droższe AC. Była tylko jedna stawka , bez udziału własnego i naprawa na oryginalnych częściach. Ale w regulaminie było napisane że samochód który ma powyżej 10 lat ma amortyzację na części oryginalne