sztywne koło sprzęgła czy ktoś zakładał do 1.9CDTI?
-
Adam 1234
sztywne koło sprzęgła czy ktoś zakładał do 1.9CDTI?
witam mam taki problem że w mojej Zafirce 1.9 CDTI 150KM założyłem nowy komplet sprzęgła tj. dwumas, tarcza, docisk, wysprzęglik z łożyskiem i mi cały czas zrywa tarczę tj. już dwa razy po przejechaniu 500 km czy ktoś miał coś podobnego i czy warto dwumas zamienić na sztywne koło ?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- rafant4011
- Zafiromaniak
nie powinienem odpowiadać cytatem na cytat ale,Adam 1234 pisze:dlaczego tak uważasz?
Adam 1234 pisze:...mam taki problem że w mojej Zafirce 1.9 CDTI 150KM założyłem nowy komplet sprzęgła tj. dwumas, tarcza, docisk, wysprzęglik z łożyskiem i mi cały czas zrywa tarczę tj. już dwa razy po przejechaniu 500 km...
- rafant4011
- Zafiromaniak
-
Adam 1234
- rafant4011
- Zafiromaniak
-
Adam 1234
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Część informacji w tym temacie: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=161143
-
Adam 1234
pytanie czy jest jakiś użytkownik Zafiry B 1.9 CDTI 150KM i ma założony zestaw ze sztywnym kołem ?
jeździ ktoś na wymienionym komplecie sprzęgła z dwumasą LUK-a ( cały komplet ) bo mój jak w temacie pada po 500 km .
Posty pisane w krótkich odstępach czasu edytujemy i scalamy - Bodek
jeździ ktoś na wymienionym komplecie sprzęgła z dwumasą LUK-a ( cały komplet ) bo mój jak w temacie pada po 500 km .
Posty pisane w krótkich odstępach czasu edytujemy i scalamy - Bodek
Ostatnio zmieniony 04 sty 2016, 21:56 przez Adam 1234, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Adam 1234
hej proszę o pomoc w temacie ponieważ mam auto na warsztacie i nie wiem co mam robić ? dwumas czy sztywne koło ?
Temat dla mnie bardzo pilny i poważny widzę że na forum aktualnie jest sporo osób więc może ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat ?
Temat dla mnie bardzo pilny i poważny widzę że na forum aktualnie jest sporo osób więc może ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat ?
Ostatnio zmieniony 05 sty 2016, 17:04 przez Adam 1234, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Adam 1234
Bodek, hej pisałem na priw ale chyba coś nie tak poszło . widzę że jesteś stałym użytkownikiem tego forum , a dla mnie to pierwsze kroki w tego typu aktywności . Przeczytałem regulamin kilkukrotnie ale nadal mam kłopot z poruszaniem się pośród tych tematów ten który mi podesłałeś przeczytałem cały ( 1-27 ) ale niestety nie uzyskałem odpowiedzi co dalej robić montować jeszcze raz nowy zestaw LUK-a , montować sztywne koło co jeszcze sprawdzić . Na forum widzę jest masa ludzi ale nikt się nie podpina do tematu DLACZEGO ?