[B] - fredas - i jego zocha 1,9cdti 120km 2007/8
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
co poszło nie tak? coś się przedłużyło?fredas pisze:No i nocka w Poznaniu będzie się działo żona nie zadowolona
żona tak tylko mówi...
fredas
Ostatnio zmieniony 04 sty 2016, 18:39 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Ryszard już od rana pisze ...... ale to będzie długa lektura i mu jeszcze zejdzie ......... A poza tym piszę na przyciemnionym wyświetlaczu.......tyle funduszy skrzynia pociągła, że teraz trzeba szukać oszczędności na czym się da
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
A więc zacznijmy od tego że najpierw przeżyłem ..... jak szedłem do garage w poniedziałek 5;15 minus 18* później sama droga do pyrlandi zawsze się jedzie ok 2,2 h a teraz 3,10 h Ale nie mogę narzekać jechałem w ważnej sprawie . Przy wyjęciu skrzyni osobiście nie mogłem być ale jak już dostał Belfer to go nie opuściłem prawie do końca :> trułem mu ile wlazło . Tak więc nie myślałem że taki bajzel tam może być w środku wyglądała jakby ktoś smołę gotował tzw (spalony oill ) wychodzi że ja po zakupie jeździłem z małym stanem oleju!!!! Dopiero po wymianie kpl. sprzęgła osobiście uzupełniłem do wymaganego stanu :> ale to już było za późno co zaowocowało dość kosztowną naprawą bieżnie wyglądały lak tor bobslejowy lub torowisko łożyska dwie sztuki to tak prawie jakby ich nie było reszta w nie lepszym stanie. No i tulei 1/2 i 5/6 bieg pogodziłem się i do dzieła było ....
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
Wygląda na to, że jest to podobny koszt do wymiany dwumasy, czyli w pewnym okresie należy szykować 5 tysi na dwumasę i skrzynię, albo szybko sprzedać auto
To mi dało do myślenia
To mi dało do myślenia
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
Wojtku teraz jest 190986 km ale jak czytałeś to zocha na sucho wnet jeździła czyli helmuty już coś tam grzebali tuki jedne cholerne
Bodku nie taki diabeł straszny jak by były tylko łożyska to było by git a ja w sumie nie świadomy jeździłem rok dopóki nie zacząłem drążyć tematu te 800 stów to niepotrzebny wydatek ale polaczek mądry po szkodzie
Bodku nie taki diabeł straszny jak by były tylko łożyska to było by git a ja w sumie nie świadomy jeździłem rok dopóki nie zacząłem drążyć tematu te 800 stów to niepotrzebny wydatek ale polaczek mądry po szkodzie
Ostatnio zmieniony 06 sty 2016, 14:36 przez fredas, łącznie zmieniany 2 razy.