[B] - fredas - i jego zocha 1,9cdti 120km 2007/8
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dzisiaj mogę stwierdzić że wycieraczki jak tylko ruszą to syf z szyby sam zwiewa kupiłem w Chojnicach sklep "SZYPRYT" za 135 pln cena u nas chcieli 170 pln ,a że teraz robię we wrotach kaszub to dlaczego nie skorzystać olej za 5ltr 200pln i filtr 30pln plus komplet mocowania dolnej płyty tj metalowe wczepy i wkręty oraz kołki plastikowe 32pln .
Z wymianą wycieraczek nie mogłem dłużej czekać bo przez słabą widoczność prawie doprowadziłem do kraksy chociaż staram się mieć oczy szeroko otwarte :>
Odnośnie oleju mam nadzieję że to dobry wybór i Zofija odwdzięczy mi się za to mam wrażenie że jak odpalę Zosię po całym dniu na mrozie jest ciszej i smarowanie jest chyba lepsze tak jakby nie chodził silnik na sucho
Z wymianą wycieraczek nie mogłem dłużej czekać bo przez słabą widoczność prawie doprowadziłem do kraksy chociaż staram się mieć oczy szeroko otwarte :>
Odnośnie oleju mam nadzieję że to dobry wybór i Zofija odwdzięczy mi się za to mam wrażenie że jak odpalę Zosię po całym dniu na mrozie jest ciszej i smarowanie jest chyba lepsze tak jakby nie chodził silnik na sucho
- fredas
- Zafiromaniak
ja założyłem takie same po ponad roku i 30k km
muszę się do czegoś przyznać dzisiaj łamałem przepisy jak się dało do Chojnic mam 60 km wyrobiłem się z przyczepą w 38 min jakby była pusta może było by o parę minut szybciej
muszę się do czegoś przyznać dzisiaj łamałem przepisy jak się dało do Chojnic mam 60 km wyrobiłem się z przyczepą w 38 min jakby była pusta może było by o parę minut szybciej
Ostatnio zmieniony 20 sty 2016, 21:50 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
- fredas
- Zafiromaniak
Grzegorz spóźniony byłem więcej się to nie powtórzy :> Maciej mogę założyć podróbki Valeo za 70pln lub oryginalne za 190pln to wybrałem po środku akurat tak się udało ,a powinien być inny oil jak sporadycznie ją przegonię
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 09:55 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
Oil na chwilowe zaniki świadomości może być.
a jeśli przekroczysz pewną prędkość to zobacz co się dzieje z materiałem na przyczepce
https://www.youtube.com/watch?v=iz75_mLPHLI
takich filmików jest pełno na YouTube :>
Przestroga; dobrze jak jest dobrze, ale jeśli ma coś się zes.ać, tosię ze.ra w najmniej dop. momencie
a jeśli przekroczysz pewną prędkość to zobacz co się dzieje z materiałem na przyczepce
https://www.youtube.com/watch?v=iz75_mLPHLI
takich filmików jest pełno na YouTube :>
Przestroga; dobrze jak jest dobrze, ale jeśli ma coś się zes.ać, tosię ze.ra w najmniej dop. momencie
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- fredas
- Zafiromaniak
tak Rafał ale do takiego wyniku trzeba feste za.......ać nawet z przyczepą :> żartuję
a 6,5 wyjdzie już jak masz średnią prędkość ok75/h czyli max prędkość ok 110/120/h Mogło by już tak zostać bo trochę oilu chleje do wypalenia
a 6,5 wyjdzie już jak masz średnią prędkość ok75/h czyli max prędkość ok 110/120/h Mogło by już tak zostać bo trochę oilu chleje do wypalenia
Ostatnio zmieniony 24 sty 2016, 22:23 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.