Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1. witam czy takie zestawy są warte zukupienia, pod kątem cena- jakość?
2. Czy ja dobrze rozumiem ze jesli chodzi o filtr paliwa i oleju to wymienia sie sam wkład? Obudowy mogą służyć na lata?
Wymieniałem te filtry w ubiegłym roku, ich jakość nie budzi zastrzeżeń, natomiast cena tak. Nie wydaje mi się by ceny tak wzrosły w ciągu roku, a tu jeszcze koszty przesyłki. Moja rada jet taka - zanim kupisz sprawdź poza allegro.
Właśnie zakupiłem olej castrol , filtr oleju , filtr paliwa i powietrza - koszt 320 zł. wymiana gratis (oczywiście poza allegro) . Jeżeli doliczysz koszty wysyłki wychodzi ok. 250 zł. tylko filtry , a olej nie kupisz za 70 zł.
dzieki imalas,
wedlug tego co mi wiadomo to filtr powietrza dla astry H i zafiry B dla tego silnika CDTI jest taki sam, ale juz filtr p/pylkowy nie (roznie wymiary), to tak dla info...
Aby dobrze dobrać filtr kabinowy należy wiedzieć czy mamy dmuchawę firmy BEHR czy DELPHI i musi pasować na 100%
BEHR - to filterek K 1055 lub K 1055 A (węglowy)
DELPHI - to filterek K 1014 lub K 1014 A (węglowy)
Pierwsze słyszę. Ja filtr kabinowy zmieniam raz w roku i jeszcze nikt się mnie nie pytał do jakiej dmuchawy czy większy czy mniejszy, jeszcze nie zdarzyło się aby filtr nie pasował.
vorny pisze:jeszcze nikt się mnie nie pytał do jakiej dmuchawy
a nie dobierają Ci części po nr vin?
mnie też w sklepie nie pytają, ale wszystkie części lecą po vin'ie i wszystko pasuje
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
hiuidiui pisze:Aby dobrze dobrać filtr kabinowy należy wiedzieć czy mamy dmuchawę firmy BEHR czy DELPHI i musi pasować na 100%
BEHR - to filterek K 1055 lub K 1055 A (węglowy)
DELPHI - to filterek K 1014 lub K 1014 A (węglowy)
Kolega podaje oznaczenia filtrów Filtrona,a producent na swojej stronie pisze,że K1055 jest do Zafiry B ,a filtr K1014 do Astry H.