[B]Przegląd klimatyzacji - kiedy i w ogóle

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
gackowo

[B]Przegląd klimatyzacji - kiedy i w ogóle

#1 Post autor: gackowo »

Kochani. Jestem baba co sobie kupiła fajne autko w Niemczech i dokumentnie się na nim nie rozeznaje. Kiedy trzeba ładować klimę, czy coś mi się wyświetli?? Zafirka jest z 2007 roku. Może ktoś w ogóle wie gdzie można znaleźć po polsku jakąś książkę obsługi tego autka lub może ktoś ma do sprzedania.
:driver:
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 22:29 przez gackowo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#2 Post autor: MieHor »

Koleżanko gackowo, jest do pobrania , np. stąd http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=33 oraz stąd http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1027
kicaj

#3 Post autor: kicaj »

gackowo pisze:baba
1,9 CTDI 150 KM
o matko to postrach na drogach...
;) zartuje

klime sie robi zazwyczaj przy przegladzie, dodatkowo. ale jak nie jestes pewna to zrob teraz przed wiosna - sprawdzenie klimy (szczelnosci i ilosci plynu), wymiana filtra ppylkowego oraz odgrzybianie
dostep samemy do filtra jest bardzo utrudniony

napewno trzeba jechac do klimaciarza jak klima nie chlodzi - w pozostalych przypadkach wypada raz do roku ;)
gackowo

#4 Post autor: gackowo »

Bardzo dziękuję za książkę i odpowiedź. Fajnie że jest taki klub i myślę, że będę często tu zaglądała
A co do postrachu ulic - to spoko. Jeżdżę już od 16 lat więc chyba nieźle się sprawuję ;)
kicaj

#5 Post autor: kicaj »

gackowo pisze:Jeżdżę już od 16 lat więc chyba nieźle się sprawuję ;)
ale chyba nie od 16 lat tym
Zafira Edition 1,9 CTDI 150 KM
;)
gackowo

#6 Post autor: gackowo »

Moja pierwsza bryka to Fiat 126p i już trochę autek przewinęło mi się przez ręce. A ten mam od tygodnia. Miałam kiedyś Opla Astrę z 99 r. Bardzo żałowałam, że się jej pozbyłam dlatego teraz wybór znowu padł na Opla

----------------------------Scalone-----------------------------

hehe, a widzę że Ty jesteś z Hamburga a własnie z Hamburga jest ta Zafira przyprowadzona
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2010, 14:30 przez gackowo, łącznie zmieniany 1 raz.
kicaj

#7 Post autor: kicaj »

gackowo, to juz kolejna z HH, a najciekawsze jest to ze ceny w HH sa wyzsze niz w okolicy... nie mowiac o poludniu niemiec...
gackowo

#8 Post autor: gackowo »

Hmmm. jednak taniej niż w okolicach Monachium :D
kicaj

#9 Post autor: kicaj »

hmmm, jak ja sie rozgladalem to bylo na odwrot...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”