[A] - kacza1982 - 1,8 Selection, 125 KM, 2001

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#196 Post autor: Sebu$ »

ile zajmuje np. godzina nagrania?
5 minutowy plik waży ok ... 750 MB.

Ja mam kartę 32 GB klasy 10 i jest najbardziej odpowiednią do codziennej jazdy.
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:
Awatar użytkownika
Aliass
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#197 Post autor: Aliass »

zakupilem karte 128GB do telefonu i jak mi przypomni sie przed jazda to spróbuje zwyklym telefonem cos nagrac... tak dla porównania ;)
Obrazek
Chrees

#198 Post autor: Chrees »

Sebu$ pisze:
ile zajmuje np. godzina nagrania?
5 minutowy plik waży ok ... 750 MB.

Ja mam kartę 32 GB klasy 10 i jest najbardziej odpowiednią do codziennej jazdy.
a z ciekawości, mógłbyś jakieś parametry z mediainfo dać? Oczywiście z oryginalnego pliku?
Skasowany użytkownik 16629

#199 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Posłuchałem Sebu$ia i sobie teraz sam chwalę :) Sami chwalicie jakość, jest dobrze, napewno warto zainwestować. Jeżeli chodzi o kartę pamięci - ja mam też 32gb, ale kamerka ma możliwość kilku ustawień dzielenia pamięci na nagrywanie na co dzień/parkingowe/awaryjne, jeszcze muszę pogrzebać w ustawieniach, bo przy nagrywaniu codziennie co najmniej godziny to mogę obejrzeć raptem dzień do tyłu (no jak by nie było to prawie 3 godziny zajmują całość dedykowanego wtedy miejsca). Prawda jest taka, że jeżeli coś się wydarzy (odpukać) to i tak od razu kartę wyciągamy przy najbliższej okazji, więc nic się nie traci

Niestety po drogim zakupie pora poegzystować do wypłaty, która dzięki nadgodzinom będzie odpowiednio wyższa (widać, że ostatnio rzadziej i na krótko wpadam), ale to będzie miało swoje odwzorowanie w inwestycjach :mrgreen: kilka pomysłów siedzi w głowie, ale to się przedstawi jak będą realizowane ;)

ps. z tego co czytałem w książeczce z kamerki - obsługuje do 32gb kartę, czy to prawda, nie wiem, nie mam większej, aby sprawdzić
Ostatnio zmieniony 03 lut 2016, 20:47 przez Skasowany użytkownik 16629, łącznie zmieniany 1 raz.
Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#200 Post autor: Maćku »

No tak kamerka o ile wierzyć Google za 400zł już musi ładnie nagrywać aż strach się bać tych za 800+
fakt faktem ja miałem kamerkę za 70 zł i pochodziła może pół roku i szlag ją trafił :lol: wniosek prosty aczkolwiek wszystkim znany kup lepszej jakości nie zapłacisz dwa razy :>
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 06:28 przez Maćku, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Mariusz 79

#201 Post autor: Mariusz 79 »

Witam, ja mam Mante za 100zł obraz nawet dobrej jakości ( zależy kto się czego spodziewa) ale chodzi już 2 lata tylko ostatnio musiałem kupić baterie. Tak więc czasami tanio nie oznacza że to szajs. Teraz poluje na taką co się montuje na lusterku wstecznym.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 19:08 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 2 razy.

#202 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Mariusz 79 pisze:Witam, ja mam Mante za 100zł obraz nawet dobrej jakości ( zależy kto się czego spodziewa) ale chodzi już 2 lata tylko ostatnio musiałem kupić baterie. Tak więc czasami tanio nie oznacza że to szajs. Teraz poluje na taką co się montuje na lusterku wstecznym.
Odniosę się do tej kwestii - tu chyba wszystko wskazuje na to, że wszystko zależy, które "żółte" rączki to zbudują, bo:
1. kupiłem kamerkę myeye z biedronki za 69zł w przecenie z 109 i powiem szczerze, nagrania w dzień minimalnie słabsze niż mio - tablice widoczne po zatrzymaniu filmu, wideo wyraźne, w nocy o wiele gorzej niż mio, ale wystarczy. Pół roku używania i zawiasy, 3 reklamacje i zwrot kasy
2. Kumpel ma w Vectrze właśnie kamerkę z lusterkiem, nie wiem ile zapłacił, ale używa dobre 2 lata i nic się nie dzieje, jakość porównywalna, może trochę gorsza niż biedronka

Trzeba uaktualnić trochę temat, więc paczka kolejna przyszła:
Obrazek
Jutro będzie pewnie montaż, no chyba, że będzie mi się chciało o 1 w nocy się bawić przed wyjazdem do roboty. Potestujemy polecany gadżet :)

ps. miał być kolejny gadżet do Zosi, jednak nie doszedł, może na przyszły tydzień... Czekam jednak do wypłaty (już niebawem) i może znowu się coś dorzuci fajnego

ps2. niestety odkryłem, że w sercu Zosi coś terkocze... jak by jakieś łożysko, alternator? sprężarka? pompa wody? nie mam czasu przyłożyć "stetoskopu" nawet, ale może odstawię auto na kilka dni...

#203 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Prezenty bardzo skromne na walentynki (skromne to nie znaczy tanie hehe)

ObrazekObrazek

Tankowanko pod korek (prawie 38l) benzynki, choć jej bardzo mało Zosia zużywa (lpg), do tego wieczorny szałerek (i tak zaraz będzie uj...ana, ale się należy). Słabo widać na zdjęciu z myjni, ale dzisiaj wcześnie rano zawitało metalowe ramię wycieraczki tylnej :) jest o wiele lepiej, ale niestety zauważyłem, że po odciągnięciu ramienia mechanizm jakiś taki luźny, więc czeka mnie rozbieranie plastików klapy i sprawdzenie montażu silniczka :/

Dodatkowo chodzi mi po głowie Sony CDX-F7750... Kiedyś już taki kupiłem, ale okazał się w wersji USA i sprzedałem za pół ceny, ale dźwięk miał bardzo dobry w połączeniu z seryjnymi głośnikami Bose... do tego może jakiś sub by się jeszcze zdał :) wiem, pomyślicie, że zachowuję się jak jakiś szczyl, bo chcę do auta jakąś tubę i walić basem, ale bardziej wolę dobry dźwięk, dobry basik dla swoich uszu, a nie dla całego osiedla... ot takie moje zboczenie, a dla wyjaśnienia dokładniejszego dlaczego lubię dobry dźwięk - w domu stoi Diora WS-442+korektor+radio (wszystko Diora) i głośniczki Alton 70 - to jest dźwięk. Nie jestem jakimś koneserem, ale jednak co dobra jakość to dobra

ps. Muszę zakupy zrobić, bo wyjątkowo dobra wypłata była (nagroda w pracy/statuetka dołożyła co nie co grosza)
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#204 Post autor: Wojti »

Powodzenia w dalszym modzeniu i zakupach :lol: :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
Imię: Grzegorz
Auto: Signum
Model: Polift
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#205 Post autor: gRZENIU »

kacza1982 pisze:Prezenty bardzo skromne na walentynki (skromne to nie znaczy tanie hehe)
Myślę ,że Zośka to doceni.... :piwo:

#206 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Oczywiście, że doceni, zawsze to robi :)

Na razie chodzi mi po głowie to radio, kurde, to raczej moje widzimisię, ale raz ten sam model kupiłem tylko w wersji USA i bez pilota, a co za tym idzie - skala FM w wersji na stany i brak rds, a bez pilota połowa funkcji jest niedostępna, ale nawet z standardowymi nastawami radio grało wyśmienicie

ps. Rano na 7 jadę na szkolenie BHP, zależy jak się wyrobię to podjadę do mechanika zamówić tłumik końcowy, bo już od dawna jest dziurawy, niby cichy, ale zaczyna mnie wk...iać jak sobie furczy na wolnych i buczy na autostradzie :)
Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#207 Post autor: norris_85 »

Na automatyczną z relingami wjeżdżasz?
chabretti

#208 Post autor: chabretti »

norris_85 pisze:Na automatyczną z relingami wjeżdżasz?
A inaczej się da :?: ;) Bo ja tylko zdejmuje antenę CB i wykręcam FM ;) :piwo: ;) Reszta zostaje :piwo:
Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#209 Post autor: norris_85 »

chodzi mi o to, że jak poczytacie reg przed wjazdem to na każdym pisze, żeby z relingami nie wjeżdżać
Awatar użytkownika
wojtowca
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: Opel Zafira A
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#210 Post autor: wojtowca »

norris_85 pisze:chodzi mi o to, że jak poczytacie reg przed wjazdem to na każdym pisze, żeby z relingami nie wjeżdżać
:/ hmm... pierwsze słyszę, ja na shellu normalnie wjeżdżałem i nic się nie działo.
Obrazek
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."

Leonardo da Vinci
Zablokowany

Wróć do „Zafira A”