box dachowy
Moderator: Sebu$
box dachowy
Noszę się z zamiarem zakupu boxu na dach. Może macie jakieś doświadczenia, co polecacie. Mam Zośkę A z relingami. Muszę jeszcze kupić poprzeczki. Interesuje mnie komplet do 1200-1500 zł
Wszystlko zalezy do czego bedziesz go uzywal - bo np. jesli wozisz glownie bagaze, to moim zdaniem Thule jest do kitu - maja taki patent do szybkiego montazu boxa, ktory zajmuje bardzo duzo miejsca w srodku (wyglada to troche jak pletwa rekina o dlugosci ok. 10 cm i wysokosci 7 cm)
Dla bagazy wzialbym Mont Blanc
Dla nart i desek chyba tez Mont Blanc (bo tanszy) chyba, ze czesto bedziesz go sciagal, wtedy Thule.
Doswiadczen z innymi firmami nie mam
Dla bagazy wzialbym Mont Blanc
Dla nart i desek chyba tez Mont Blanc (bo tanszy) chyba, ze czesto bedziesz go sciagal, wtedy Thule.
Doswiadczen z innymi firmami nie mam
ja mam zestaw z vectry
poprzeczki + box [wąski ale wysoki=wieksze opory ale trudno ] - taki http://www.allegro.pl/item786909482_sup ... cenie.html za ok 300zł z netu - widzę, że zdrożały
ma juz pare sezonów [i jeszcze pare powinien posluzyc ]
pojemność -narty -3 duze pary+2 małe pary + 5butów +kombinezony + drobiazgi
w thule bym tyle nie wcisnął
latem też sporo mozna tam wcisnąć rzeczy
poprzeczki + box [wąski ale wysoki=wieksze opory ale trudno ] - taki http://www.allegro.pl/item786909482_sup ... cenie.html za ok 300zł z netu - widzę, że zdrożały
ma juz pare sezonów [i jeszcze pare powinien posluzyc ]
pojemność -narty -3 duze pary+2 małe pary + 5butów +kombinezony + drobiazgi
w thule bym tyle nie wcisnął
latem też sporo mozna tam wcisnąć rzeczy
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Thule jest dla snobów albo gdy nie ma już innego wyboru.
Ja mam od ok 4 sezonów box kupiony w Interpacku jakiejś włoskiej firmy (nie pamietam nazwy)===> jest w Avatarze . Jako nowy kosztował ok 750zł, pojemność 450l z centralnym zamkiem, montowany na cybanty (jest troche zabawy ale mało miejsca zajmuje). Nie wygląda na taki ale jest b. ustawny: Normalnie ładuje tam: 4 pary nart (najdłuższe 170cm), 4pary butów, kombinezony kurtki, kaski kijki, czasem jeszcze jakąs torbe, wchodzi naprawde sporo,
jakby dawać sam sprzet to na pietrowo na lajcie wchodzi 4 pary nart, 2/3 snowbordy plus buciory i kurtki.
Do boxa dodajemy ładne alu i aero belki do relingów za ok 250zł i jest komplet.
Proponuje udać sie do jakiegoś punktu oblukać różne modele i zakupić komplet wraz z montażem, myśle że przy komplecie można by i jakiś rabcik ugrać
Ja mam od ok 4 sezonów box kupiony w Interpacku jakiejś włoskiej firmy (nie pamietam nazwy)===> jest w Avatarze . Jako nowy kosztował ok 750zł, pojemność 450l z centralnym zamkiem, montowany na cybanty (jest troche zabawy ale mało miejsca zajmuje). Nie wygląda na taki ale jest b. ustawny: Normalnie ładuje tam: 4 pary nart (najdłuższe 170cm), 4pary butów, kombinezony kurtki, kaski kijki, czasem jeszcze jakąs torbe, wchodzi naprawde sporo,
jakby dawać sam sprzet to na pietrowo na lajcie wchodzi 4 pary nart, 2/3 snowbordy plus buciory i kurtki.
Do boxa dodajemy ładne alu i aero belki do relingów za ok 250zł i jest komplet.
Proponuje udać sie do jakiegoś punktu oblukać różne modele i zakupić komplet wraz z montażem, myśle że przy komplecie można by i jakiś rabcik ugrać
Pozwolę sobie na małe ale.
Gdzieś-może nawet na tym forum czytałem żeniektóre boxy przy pewnej prędkosci bardzo szumią nad głowami-jest to dosyc uciążliwe.
Thule podobno nie szumi,mówię podobno
Sam ostatnio widziałem box BERMUDE 930-spodobał mi się .
Ktoś taki ma,widział,wie coś...?
A może tak-czym się sugerowac przy wyborze,chce kupic cos dobrego,cenowo odpowiednio do jakosci,i żeby NIE SZUMIAŁ nad głową jak będę jechał 500 km nad morze
Gdzieś-może nawet na tym forum czytałem żeniektóre boxy przy pewnej prędkosci bardzo szumią nad głowami-jest to dosyc uciążliwe.
Thule podobno nie szumi,mówię podobno
Sam ostatnio widziałem box BERMUDE 930-spodobał mi się .
Ktoś taki ma,widział,wie coś...?
A może tak-czym się sugerowac przy wyborze,chce kupic cos dobrego,cenowo odpowiednio do jakosci,i żeby NIE SZUMIAŁ nad głową jak będę jechał 500 km nad morze
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
bardziej szumią belki montażowe niż sam box. To one juz przy prędkości 60 km/h zaczynają "gwizdać". Oczywiście jest na to sposób, bo :
"profil belki ma wgłębienie na montaż np. uchwytów rowerowych lub nart. kiedy się jedzie powstaje zawirowanie powietrza i występuje świst już przy 60-80km/h po zamontowaniu tej uszczelki w belkę świst znika"
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=60
Sam używam boxa i nie słyszałem, aby mi dawał znać że jest
"profil belki ma wgłębienie na montaż np. uchwytów rowerowych lub nart. kiedy się jedzie powstaje zawirowanie powietrza i występuje świst już przy 60-80km/h po zamontowaniu tej uszczelki w belkę świst znika"
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=60
Sam używam boxa i nie słyszałem, aby mi dawał znać że jest
Witam.
Padlo na BOX TAURUS XTREME 400 za 799 zl.
Ktos ma, widział, używał, opinie?
Nie jest za długi (antena),
Konkretnie z tego sklepu w Wałbrzychu, co sie będę po Polsce tułał...bez boxa
http://emix.walbrzych.pl/sklep/bagaznik ... e-400.html
Zaproponujecie do niego z tej strony jakis bagażnik do tego boxa?
Wszystko na miejscu kupuje bo w Allegro nawet drozej wychodzi...
pozdrawiam i dzieki z góry za pomoc.
Padlo na BOX TAURUS XTREME 400 za 799 zl.
Ktos ma, widział, używał, opinie?
Nie jest za długi (antena),
Konkretnie z tego sklepu w Wałbrzychu, co sie będę po Polsce tułał...bez boxa
http://emix.walbrzych.pl/sklep/bagaznik ... e-400.html
Zaproponujecie do niego z tej strony jakis bagażnik do tego boxa?
Wszystko na miejscu kupuje bo w Allegro nawet drozej wychodzi...
pozdrawiam i dzieki z góry za pomoc.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
przerabiałem ten temat. Lepszy box to dłuższy i węższy.Xiądz pisze:Jaki box lepiej kupić dłuższy a węższy czy szeroki a krótszy?
Np. dla tego, że obok można zamocować uchwyty na rowery, a w zimę przewozimy w nim narty
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Ja miałem box z belkami kupiony w nortauto. Całość z belkami nie przekroczyło 400zł. Box mam do dziś. Belki poszły z zafirką.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308