Efekt zasysania powietrza

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Lekarz38

Efekt zasysania powietrza

#1 Post autor: Lekarz38 »

Witam panowie mam pytanie.Gdy silnik chodzi na wolnych obrotach, i gwałtownie dodam gazu słychać bardzo wyraźnie odgłos zassania powietrza na parę sekund i tak za każdym razem kiedy wcisnę gwałtownie gaz w zakresie obrotów od 900 do 2000 podobny efekt jak nie ma filtra powietrza
Skasowany użytkownik 6483

#2 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Otwórz maskę , zawołaj sasiada i nasłuchuj skąd dobywa sie ten świst. innej metody raczej nie widzę :)
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#3 Post autor: Wojti »

Najprawdopodobniej spadł lub pękł jakiś wąż od podciśnienia :P Zrób jak napisał Jarek to może znajdziecie usterkę :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
Lekarz38

#4 Post autor: Lekarz38 »

Postaram sie jutro to sprawdzic ale chce napisac ze to zasysanie jest kilka sekund i slychachac jak by zassalo a po 2000obr gwaltone wcisniecie gazu jest cisza
Ostatnio zmieniony 14 lut 2016, 21:41 przez Lekarz38, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#5 Post autor: ryba1 »

Wojti, w wolnossaku podciśnienie.podejrzewam sportową wkładkę..w środę zostaje w Krakowie mogę zerknąć jak chcesz
Ostatnio zmieniony 14 lut 2016, 21:54 przez ryba1, łącznie zmieniany 1 raz.
Lekarz38

#6 Post autor: Lekarz38 »

Odwiedziłem dziś kanał z kolegą i niestety nic nie znalazłem związanego z zasysaniem tego powietrza wydaje mi się ze dźwięk ten dochodzi z okolic filtra powietrza ale tam wszyto ok ale pojawił się kolejny problem wyciek oleju z chodniczki oleju i moje pytanie czy do wyjęcia tej chodniczki muszę wyciągnąć kolektor wydechowy miał już ktoś kłopoty z takim wyciekiem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”