klapa tylna Zafira A-dopasowanie od innego auta

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibic997
Mieszkaniec
Model:

klapa tylna Zafira A-dopasowanie od innego auta

#1 Post autor: kibic997 »

Witam.
Potrzebuje dopasowac klapę tylną do swojej ZA 1.8
Pytanie:
Czy będzie pasowała taka klapa od diesla,czy musi byc od benzyny?
No i czy może byc od anglika Vauxhall?
Pozdrawiam i dzięki :piwo:

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#2 Post autor: Sebu$ »

Będzie pasowało.
Zero problemu.

Tak było w aucie od mojej Żony.
Wszystko pasowało.
Kolor też.
Klapa z Anglii.
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

konradviking

#3 Post autor: konradviking »

Pasuje i od diesla i od Vauxhall'a

Jedyna różnica jest taka, że w wersji przed liftowej tylne klapa ma uszczelkę wokół szyby, w wersji po liftowej tej uszczelki już nie ma, ale to kosmetyka i w niczym nie ma różnicy czy ona jest czy nie

Skasowany użytkownik 16629

#4 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Pasować na pewno pasuje fizycznie, ale pytanie czy jeżeli kupisz pod kolor (bez chęci malowania) i z oznaczeniami fabrycznymi czy nie będzie Cię gryzło w oczy oznaczenie 2.0 DTI lub znaczek Vauxhalla na klapie ;)

Jeżeli i tak masz zamiar malować to nie ma różnicy, ale szukałbym z angola po lifcie, mi się bardziej podoba wersja bez uszczelki i dlatego taka opcja, druga sprawa - klapa po lifcie jest po prostu nowsza. Niestety ogłoszenia na alle... to są ogłoszenia handlarzy częściami i tam części są przechowywane jak naleśniki czyli jeden na drugim, części są porysowane w cho...e jasną, więc trzeba i tak malować. Najlepiej gdybyś dogadał się z jakimś miejscowym "rozbieraczem" na zasadzie - jeżeli przytarga ładną Zosię w kolorze to sam sobie przyjedziesz i zdemontujesz i wtedy masz pewność, że dorwiesz klapę nie porysowaną i nie zniszczoną przez tych magików. Później tylko odkleisz oznaczenia w razie potrzeby i będziesz śmigał. Niestety taka operacja będzie trwała nieco dłużej zanim się znajdzie jakiś okaz. Możesz też szukać w ogłoszeniach w okolicy odnośnie aut do sprzedania na części. Dużo szczęścia życzę

Awatar użytkownika
wamka18
Zafiromaniak
Imię: Piotr
Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#5 Post autor: wamka18 »

Będzie na pewno pasuje nie ważny rodzaj silnika i czy anglik .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”