porysowane drzwi kluczem
Moderator: Sebu$
porysowane drzwi kluczem
Witam. Strzał w tył w środę był a dziś jakiś sqrwel pojechał mi w nocy kluczem przez drzwi od kierowcy i pasażera
Tracę checi aby to auto wyglądało. ..
Chcę zabezpieczyć poki co rysy pastą do polerowania t-cut.
a potem moze jakiś szlif maszyną do ścierania i polerowania lakieru.
To juz nigdy nie bedzie tamto auto...
Tak to juz jest jak się mieszka w dzielnicy blokowisk.
Tracę checi aby to auto wyglądało. ..
Chcę zabezpieczyć poki co rysy pastą do polerowania t-cut.
a potem moze jakiś szlif maszyną do ścierania i polerowania lakieru.
To juz nigdy nie bedzie tamto auto...
Tak to juz jest jak się mieszka w dzielnicy blokowisk.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2016, 12:51 przez kibic997, łącznie zmieniany 1 raz.
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Oby mu ręka uschła! Dorwać dziada i !kibic997 pisze: dziś jakiś sqrwel pojechał mi w nocy kluczem przez drzwi od kierowcy i pasażera
A może warto by było sprawdzić osiedlowy monitoring?
Oczywiście!
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Pasta zrobila dobra robote
Ps. Nie masz za malo powietrza w oponach
Ps. Nie masz za malo powietrza w oponach
Ostatnio zmieniony 21 lut 2016, 16:53 przez SD72, łącznie zmieniany 2 razy.
bazyliszek72
Norris, wyrazy współczucia, ja natomiast polecę Ci takie rozwiązanie.
W sklepie z akcesoriami lakierniczymi/bądź kosmetykami samochodowymi kup koreczki do płatków ściernych, gramatury ścierniwa (wodne) 1200, 1500 i 2500.
Zeszlifuj porządnie zarysowanie, tak na około 1 cm dookoła rysy, zaczynając od najniższej gradacji, kończąc na jak najwyższej.
Następny krok - zaprawka lakiernicza z odpowiednim kolorem lakieru, czekamy aż wyschnie i powtarzamy kolejny krok- z tym, że tym razem delikatnie.
Ostatni krok- polerka pastą, możesz próbować ręcznie- trochę roboty będzie Cię to kosztować.
Tak w generalnym uproszczeniu.
W sklepie z akcesoriami lakierniczymi/bądź kosmetykami samochodowymi kup koreczki do płatków ściernych, gramatury ścierniwa (wodne) 1200, 1500 i 2500.
Zeszlifuj porządnie zarysowanie, tak na około 1 cm dookoła rysy, zaczynając od najniższej gradacji, kończąc na jak najwyższej.
Następny krok - zaprawka lakiernicza z odpowiednim kolorem lakieru, czekamy aż wyschnie i powtarzamy kolejny krok- z tym, że tym razem delikatnie.
Ostatni krok- polerka pastą, możesz próbować ręcznie- trochę roboty będzie Cię to kosztować.
Tak w generalnym uproszczeniu.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ja myślę ,że można bez papieru ściernego kupić lakier nałożyć pędzelkiem , a na to bezbarwny po wyschnięciu i po 2-ch tygodniach polerka ... ( ślad napewno zostanie ale nie będzie się rzucało w oczy).
W dobrej lakierni dobiorą i nabiją Ci bazę w spraju , podobnie jak bezbarwny ( bezbarwny z utwardzaczem ).
Narzeczona ma audi a3 i zrobiłem jak piszę i prawie śladu nie ma ( ale to była rysa na dolnej części drzwi. koszt około 60 zł.
Mam nadzieję ,że trafi Ci się jeszcze ten skurkojad jeden ...
Ja myślę ,że można bez papieru ściernego kupić lakier nałożyć pędzelkiem , a na to bezbarwny po wyschnięciu i po 2-ch tygodniach polerka ... ( ślad napewno zostanie ale nie będzie się rzucało w oczy).
W dobrej lakierni dobiorą i nabiją Ci bazę w spraju , podobnie jak bezbarwny ( bezbarwny z utwardzaczem ).
Narzeczona ma audi a3 i zrobiłem jak piszę i prawie śladu nie ma ( ale to była rysa na dolnej części drzwi. koszt około 60 zł.
Mam nadzieję ,że trafi Ci się jeszcze ten skurkojad jeden ...
Ok. Tez myślałem o tym. Pytanie jedno mam.
skoro położy się lakier kolorowy, tu granatowy, a na to bezbarwny z utwardzaczem i potem za 2 tygodnie zaczniemy polerowanie czyli ścieranie to bedziemy ścierać bezbarwny z utwardzaczem. ..???
No tak na logike wychodzi.
a kiedy scietamy lakier kolorowy zeby sie tak od tego pędzelka nie rzucał w oczy???
pozdrawiam i dziekuje wszystkim za odpowiedzi
skoro położy się lakier kolorowy, tu granatowy, a na to bezbarwny z utwardzaczem i potem za 2 tygodnie zaczniemy polerowanie czyli ścieranie to bedziemy ścierać bezbarwny z utwardzaczem. ..???
No tak na logike wychodzi.
a kiedy scietamy lakier kolorowy zeby sie tak od tego pędzelka nie rzucał w oczy???
pozdrawiam i dziekuje wszystkim za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 22 lut 2016, 00:04 przez kibic997, łącznie zmieniany 2 razy.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zgadza się , tylko lakier bezbarwny ja nakładałem 2 razy w odstępach około 2 h ( aby zniwelować wgłębienie) , Bazą cięnką warstwę zrobiłem aby tylko podkład zakryć ...kibic997 pisze:położy się lakier kolorowy, tu granatowy, a na to bezbarwny z utwardzaczem i potem za 2 tygodnie zaczniemy polerowanie czyli ścieranie to bedziemy ścierać bezbarwny z utwardzaczem. ..???
Ja bazy nie ścinałem żadnym papierkiem , poprostu nałożyłem warstwę na warstwękibic997 pisze: kiedy scietamy lakier kolorowy zeby sie tak od tego pędzelka nie rzucał w oczy???
Odrazu u lakiernika możesz kupić pędzelek artystyczny , groszowa sprawa a bez tego anirusz ...