Kontrolki zafira 2.2 DTI 2005r

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
Imię: Grzegorz
Auto: Signum
Model: Polift
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#31 Post autor: gRZENIU »

Zależy ile czekasz po przekręceniu kluczyka z odpaleniem auta .... :P Ja się martwie jak coś się świeci po odpaleniu...
Mucias pisze:Ale co sie dowiedzialem to ten kluczyk z autem nie powinien sie palic przed samym odpaleniem
:mysli: Muszę sprawdzić u siebie jak to jest ( Jak będę miał dostęp do auta) ... Ale u mnie raczej się świeci do puki nie odpalę auta, a błędów nie mam ...
Ostatnio zmieniony 21 lut 2016, 20:43 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Aliass
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#32 Post autor: Aliass »

gRZENIU pisze:Zależy ile czekasz po przekręceniu kluczyka z odpaleniem auta .... :P Ja się martwie jak coś się świeci po odpaleniu...
Mucias pisze:Ale co sie dowiedzialem to ten kluczyk z autem nie powinien sie palic przed samym odpaleniem
:mysli: Muszę sprawdzić u siebie jak to jest ... Ale u mnie raczej się świeci dopuki nie odpalę auta, a błędów nie mam ...

Zgadza się... zwyklym ELM wykasowalem błedy i po odpaleniu auta kluczyc zniknał ale jak pojechalem sprawdzic opcomem to okazalo sie ze powinno byc tak ze przed odpaleniem auta powinno zniknac... bo komputer zapamietuje
Obrazek
Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#33 Post autor: ryba1 »

gRZENIU pisze:Zależy ile czekasz po przekręceniu kluczyka z odpaleniem auta .... :P Ja się martwie jak coś się świeci po odpaleniu...
:mysli: Muszę sprawdzić u siebie jak to jest ( Jak będę miał dostęp do auta) ... Ale u mnie raczej się świeci do puki nie odpalę auta, a błędów nie mam ...
Kontrolka przed odpaleniem musi zgasnąć.jak nie gaśnie są błędy.
Mucias

#34 Post autor: Mucias »

Chłopaki podłączyłem Opc-ie pod kompa....Grzesiu....ryba1 miał racje.Klucz z autem przy zapłonie po chwili ma zniknąć.Miałem błąd...P-0135 uszkodzona grzałka sondy lamda...
Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
Imię: Grzegorz
Auto: Signum
Model: Polift
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#35 Post autor: gRZENIU »

Mucias pisze:Grzesiu....ryba1 miał racje.Klucz z autem przy zapłonie po chwili ma zniknąć
Nie pamiętałem , dlatego mówiłem ,że sprawdzę , a że teraz niestety nie możliwości tego zrobić :(

Najważniejsze ,że wiemy już jak to ma być ... :ok:
MARCEL!
Zafiromaniak
Imię: Mar
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#36 Post autor: MARCEL! »

Wg instrukcji ta kontrolka z kluczykiem powinna gasnąć po chwili od włączenia zapłonu (czyli przed uruchomieniem silnika).
Jest też informacja, że sporadycznie kontrolka może się zapalić sama z siebie. Wtedy należy ponownie uruchomić silnik :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”